GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF MONT BLANC TATLI TARİFİ : İsviçre mutfağı kestaneli Mont Blanc tatlısı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF MONT BLANC TATLI TARİFİ : İsviçre mutfağı kestaneli Mont Blanc tatlısı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MASTERCHEF MONT BLANC TATLI TARİFİ : İsviçre mutfağı kestaneli Mont Blanc tatlısı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Masterchef Mont Blanc tatlısı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Mont Blanc tatlısı üzerine çırpılmış krema eklenmiş, erişte şeklinde şekerli kestane püresinden oluşan bir tart türüdür. Kestaneli Mont Blanc başta İsviçre mutfağı olmak üzere Fransız ve dünya mutfağında önemli bir yere sahiptir. Peki, Mont Blanc tatlısı nasıl yapılır? İşte, Mont Blanc tatlı tarifi ve malzemeleri...

Mont Blanc tatlısı Paris pastanelerinin, özellikle de Paris kafelerin sonbahar ve kış favorisi olmuştur. Fransa'da bazen beze veya bisküvi tabanı üzerinde sunulur. Mont Blanc Fransa , İtalya , Hong Kong , Şangay , Japonya , Slovakya , İsviçre , Macaristan ve kuzeybatı Romanya'da popülerdir. Peki, Kestaneli Mont Blanc tatlısı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Mont Blanc tatlısı tarifi ve yapılışı...

MONT BLANC TARİFİ

100 gram toz şeker
1 adet yumurta akı
200 gram kestane şekeri
50 gram tereyağı
50 gram krema
50 gram toz krem şanti
50 gram süt

MASTERCHEF MONT BLANC TATLI TARİFİ : İsviçre mutfağı kestaneli Mont Blanc tatlısı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler

MONT BLANC NASIL YAPILIR?

Merengleri için şeker ve yumurta akını karıştırarak benmari usulü ocakta ısıtın. Ocaktan aldığını karışımı ılıdıktan sonra köpük kıvamına gelinceye kadar karıştırma kabında çırpın.

Karışımdan yapışmaz bir teflon bir tepsi veya yağlı kağıt üzerine büyükten küçüğe 5 adet sıkın.

Spatulayla düzleştirerek yuvarlak şekil verin.

Merengleri önceden ısıtılmış fırında 100 derecede 40 dakika kadar hafif kızarana kadar pişirin.

Soğuduktan sonra yağlı kağıttan dikkatlice çıkarın, kestane şekerini, tereyağını ve kremayı çırpın ve kestaneli karışımı merenglerin arasına krema sıkacağı ile yuvarlak katlar şeklinde görseldeki gibi sıkın.

Arından toz krem şantiyi sütle birlikte çırpın. Merenglerin üstünü krem şanti kaplayın. Pastayı kalan kestane şekeriyle süsleyin ve servis edin Afiyet olsun...

 

False