GeriMutfak Tüyoları Konfit nedir, ne demek? Konfi tekniği ile ilgili merak edilenler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Konfit nedir, ne demek? Konfi tekniği ile ilgili merak edilenler

Konfit nedir, ne demek? Konfi tekniği ile ilgili merak edilenler

Konfi pişirme tekniği, televizyonda ekranlara gelen popüler yemek yarışmalarında sıklıkla kullanılıyor. Yemek pişirme teknikleri, çok farklı çeşitlerle özellikle lüks restoranlarda kullanılıyor. Konfi pişirme tekniği ise Fransızca bir kelime olarak karşımıza çıkıyor. Konfi tekniği kısaca yemeğin kısık ateşte pişirilmesi anlamına gelebilir. Peki, konfi nedir? İşte, konfi pişirme tekniği ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

Konfi kelime anlamı olarak Fransızca da muhafaza etmek fiilinden türemiştir. Mutfakta kullanılan konfi pişirme tekniğine, yüksek ateşte pişen yemekler zıttır. Konfi tekniğinde yiyecek kısık ateşte uzun süre pişirilir. İşte, konfi tekniğiyle ilgili detaylar.

KONFİ TEKNİĞİ NEDİR?

Pişirme tekniği olarak bilinen konfit kelimesi muhafaza etmek anlamını taşır. Yemeğin kendi yağıyla ve içinde muhafaza edilmesi ise konfittir.

Konfi tekniğinde bir yemek bekletilerek, kısık ateşte uzun süreli pişirilir. Konfi tekniğinde yemeğin ısısını kendi kendine pişerken iyi ayarlamak gerekir.

Yüksek ateşte pişen yemek ise konfi tekniğine uygun değildir. Konfi tekniği genelde et ve balık yemekleri için kullanılır.

Ayrıca yemeklerin kendi yağında bekletilmesine de konfilemek denir. 

False