GeriMutfak Tüyoları Kayseri yağlaması tarifi MasterChef’te! Yağlama nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayseri yağlaması tarifi MasterChef’te! Yağlama nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Kayseri yağlaması tarifi MasterChef’te! Yağlama nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Kayseri mutfağının sevilen lezzetlerinden yağlama MasterChef programıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Kat kat hamuru ve soslu kıymasıyla eşsiz bir tada dönüşen yağlama, farklı yeme tarzıyla da dikkat çekiyor. Peki, yağlama nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, Kayseri yağlaması tarifi detayları...

Kayseri yağlama tarifi en çok aranan yöresel lezzetlerimizden biridir. Şebit adı verilen yağlama hamuru ile hazırlanan Kayseri yağlaması, sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Yağlama nasıl yapılır merak edenlere, işte yağlama tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

YAĞLAMA MALZEMELERİ

Hamur için:

6,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2,5 su bardağı ılık su

Tuz

Harcı için:

500 gram kıyma

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 adet soğan

3 adet sivri biber

3 adet domates

1 yemek kaşığı salçası

1 su bardağı su

Pul biber

Karabiber

Tuz

YAĞLAMA NASIL YAPILIR?

Un, tuz ve zeytinyağını yoğurma kabına alın ve yavaşça su ekleyerek yoğurun.

Daha sonra hamurunuzu küçük bezelere ayırın ve ince bir şekilde açın.

Açtığınız hamurların her iki tarafını da tavada pişirin.

Diğer taraftanda yağlamanın iç harcını hazırlayın. Bunun için kıymayı, sıvı yağında suyunu salıp biraz çekene kadar kavurun.

Soğan ve biberleri de ince ince doğrayıp tavaya ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Ardından salçayı da ilave edip birkaç dakika kavurun.

Domatesin kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayın ve kıymalı harca ekleyin. Domatesler yumuşayınca suyu da ilave edip birkaç dakika daha pişirin.

En son baharatları ve tuzu da ekleyip harcınızı ocaktan alın.

Pişen yufkaların arasına iç harcı ekledikten sonra kat kat koyun ve bir bıçak yardımı ile kesin.

Hazırladığınız yağlamaları sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False