GeriMutfak Tüyoları Kayısı pestili nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde kayısı pestili yapımının püf noktaları...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısı pestili nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde kayısı pestili yapımının püf noktaları...

Kayısı pestili nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde kayısı pestili yapımının püf noktaları...

Pestil, çeşit çeşit meyveden hazırlanabiliyor. Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden kayısı da bunlardan biri. Kayısının pestili hazırlayarak daha uzun süre tüketebilirsiniz. Peki kayısı pestili nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde kayısı pestili tarifi ve yapımı...

Kayısı, sağlıklı olmasının yanı sıra yaz aylarının en sevilen meyvelerinden. Mevsimi geldiğinde marmelat veya reçel olarak hazırlayıp farklı zamanlarda da tüketiliyor. Denemek isteyenler için kayısı pestili tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...

KAYISI PESTİLİ TARİFİ

MALZEMELER:

3 su bardağı su
1 kilogram kayısı
3 yemek kaşığı nişasta

KAYISI PESTİLİ NASIL YAPILIR?

Kayısıların çekirdeklerini çıkarın.

Suyu tencereye alın ve çekirdeklerini ayıkladığınız kayısıları ekleyin.

Kayısılar iyi yumuşayıp dağılmaya başlayınca blender'la püre haline getirin.

Daha sonra tekrar kaynatmaya devam edin. Kaynadıktan sonra nişastayı ekleyin.

Birkaç dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.

Pürenizin ilk sıcağı geçtikten sonra yağlı kağıt üzerine ince olacak şekilde yayın ve güneş alan bir yerde bekletin.

Pestilin alt kısmı kuruyunca diğer kısmını da kuruması için çevirin.

Tamamen kuruduktan sonra yağlı kağıtta çıkarıp tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False