GeriMutfak Tüyoları Hindistan cevizi en kolay nasıl kırılır? İşte cevabı...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hindistan cevizi en kolay nasıl kırılır? İşte cevabı...

Hindistan cevizi en kolay nasıl kırılır? İşte cevabı...

Tam bir sağlıklı yağ ve lif deposu olan Hindistan cevizinin mutfaklarımızdaki yeri son yıllarda genişledi. Önceden kıyılmış halde satın alıp tatlıların üzerine serptiğimiz Hindistan cevizini bugün bütün halde alıp tüketiyoruz. Ancak bir sorun var, o da Hindistan cevizinin meyvesini kabuğundan ayırma zorluğu. Bunu kolayca yapmanın yolunu sizin için araştırdık.

Öncelikle ihtiyacınız olan şey bir tornavida ya da ucu sivri bir metal şiş. Bu şişi kullanarak Hindistan cevizinin içindeki suyu boşaltmanız gerekiyor.

Bunun için Hindistan cevizinin altı kısmında bulunan "gözlerinden" en yumuşak olanı bulmalı ve o noktayı şişinizle delmelisiniz. Ardından altına bir bardak ya da kase koyup Hindistan cevizini ters çevirerek içindeki suyunu boşaltmalısınız.

Ardından yapabileceğiniz iki şey var. Biri Hindistan cevizini çekiç gibi bir aletle kırmak, biri de meyvenizi bir süre sıcak fırında tutmak.

Eğer çekiç metodunu kullanacaksanız, öncesinde Hindistan cevizini bir mutfak havlusuna sarmanız hem ortalığın temiz kalmasını hem de daha rahat çalışmanızı sağlar.

Hindistan cevizi en kolay nasıl kırılır İşte cevabı...

Fırın metodunu kullanacaksanız 180 derecede ısıtılmış fırında Hindistan cevizinizi 10 dakika kadar bekletin. Böylece kabuğu çatlayacak. O halde bir torbaya koyup tezgaha ya da yere vurduğunuzda Hindistan ceviziniz kolayca parçalarına ayrılacaktır.

Ancak parçalanmasına rağmen Hindistan cevizinin içindeki beyaz etli kısım kabuğundan ayrılmayabilir. Bu durumda ince ve keskin bir bıçak yardımıyla meyveyi kabuktan ayırmalısınız.

Yapmanız gereken son şey, Hindistan cevizinin beyaz kısmını kaplayan ince kahverengi zarı soymak. Bunun için de bir sebze soyacağı kullanabilirsiniz. Kahverengi kısımları temizlenmiş Hindistan cevizinizi ister çiğ olarak tüketebilir, isterseniz yemek tariflerinde kullanmak üzere saklayabilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİNİ KULLANABİLECEĞİNİZ BİR TARİFİMİZ VAR

False