GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta siron tarifi ve malzemeleri: Evde kolay siron nasıl yapılır, nerenin yemeği?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta siron tarifi ve malzemeleri: Evde kolay siron nasıl yapılır, nerenin yemeği?

Gelinim Mutfakta siron tarifi ve malzemeleri: Evde kolay siron nasıl yapılır, nerenin yemeği?

Yöresel lezzetlerimizden siron tarifi Gelinim Mutfakta ile yeniden gündeme geldi. Haftaiçi her gün birbirinden lezzetli ve farklı tarifleri ile dikkat çeken Gelinim Mutfakta günün yemeği siron ile merak konusu oldu. Peki, siron nasıl yapılır, nerenin yemeği? İşte, hazır yufkadan evde kolay siron tarifi, malzemeleri ve yapımı...

Siron hamuru ile hazırlanan bu geleneksel yemek Gümüşhane ilimizle özdeşleşmiştir. Siron, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve 2018 yılında coğrafi işaret belgesi almıştır. Peki, evde kolay siron nasıl yapılır? İşte, siron tarifi detayları...

SİRON MALZEMELERİ

3 adet yufka

2 su bardağı kaynar su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı yoğurt

İç harcı için;

4 adey orta boy patates

1 kase lor peyniri

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı tereyağı

SİRON NASIL YAPILIR?

Öncelikle patatesleri küp küp dilimleyip haşlayın.

Ardından patatesleri süzdükten sonra tereyağını ilave ederek ezin.

Tuzu karabiberi ekleyerek karıştırmaya devam edin.

En son da ince kıyılmış maydanozları ve peyniri ekleyerek ezmeden karıştırın.

Yufkalarınızı ortadan ikiye ayırın. Geniş tarafına iç harcından koyup oklava ile çok sıkı olmayacak şekilde 3-4 parmak genişliğinde bir rulo yapın.

Sonra bu ruloyu yine 3 parmak genişliğinde dilimlere ayırarak küçük yufka ruloları elde edin. Bunları kesik kısımları üste gelecek şekilde tepsiye dizin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız yufkalar biraz soğuduktan sonra, üzerine kaynar suyu serpiştirerek yumuşamasını sağlayın ve üzerini kapatın.

Bu esnada tereyağını kızdırın. İçine salçayı, pul biber ve naneleri ekleyin.

Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp önce yoğurdu sironların üzerine gezdirn.

Ardından sosunu gezdirin ve servis edin.

Afiyet olsun...

 

False