GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta külçe tavuk tarifi: Gevrekli külçe tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta külçe tavuk tarifi: Gevrekli külçe tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta külçe tavuk tarifi: Gevrekli külçe tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta külçe tavuk tarifi izleyenler tarafından merak konusu oldu. Kahvaltılık mısır gevreğiyle hazırlanan külçe tavuk tarifi adıyla da merak edildi. Peki, külçe tavuk nasıl yapılır?

İşte, külçe tavuk tarifi ve malzemeleri...

KÜLÇE TAVUK MALZEMELERİ

4 adet tavuk göğsü

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Bulamak için;

5 su bardağı kahvaltılık mısır gevreği

Kızartmak için;

Sıvı yağı

Marinesi için;

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı un

1 su bardağı sade soda/maden suyu

2-3 diş sarımsak

KÜLÇE TAVUK NASIL YAPILIR?

Öncelikle tavukları ince ve uzun dilimler halinde kesin.

Geniş bir kapta marine sosunu gerekli malzemeleri bir kasede bir araya getirerek çırpın.

Tavukları marine sosun içerisine alıp bulayın. Kabın üzerini bir streç film ile kapatın ve 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.

Mısır gevreğini ufalayarak geniş bir kaseye alın.

Buzdolabında dinlendirilmiş soslu tavukları mısır gevreğine bulayın ve kızgın yağda orta ateşte her iki tarafını kızartın.

 

Tavukları servis tabağına alın ve salata ya da sos ile servis edin. Afiyet olsun...

False