GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta mutlu mütebbel tarifi: Mütebbel mezesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta mutlu mütebbel tarifi: Mütebbel mezesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta mutlu mütebbel tarifi: Mütebbel mezesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Közlenmiş patlıcan ve tahinle hazırlanan mütebbel tarifi Gelinim Mutfakta studyolarında hazırlanıyor. Mütebbel mezesi akşam yemeği sofralarında ve beş çaylarında sıklıkla tercih ediliyor. Peki, Gelinim Mutfakta mutlu mğtebbel nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, mütebbel tarifi detayları...

Mütebbel, közlenmiş patlıcan ve tahinin mükemmel uyumu bir lezzet. Özellikle de et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Bu nefis mezeyi hazırlarken limon yerine nar ekşisi de kullanabilirsiniz. Akşam sofranızın yıldızı olacak mütebbel tarifi denemek isteyenşere detaylar hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

MÜTEBBEL MALZEMELERİ

3 adet patlıcan

1 çay bardağı tahin

1 su bardağı süzme yoğurt

1 adet limon

2 diş sarımsak

Karabiber

Tuz

Zeytinyağı

MÜTEBBEL NASIL YAPILIR?

Patlıcanları közleyip soğuması için bekletin.

Kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve bir kaseye alın.

Sarımsakları da ezip patlıcanların üzerine ekleyin.

Daha sonra tahin, limon suyu, yoğurt, zeytinyağını, karabiber ve tuzu da ilave edip karıştırın.

Servis tabağına alın ve dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False