GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı tarifi: Manisa bohça kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı tarifi: Manisa bohça kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı tarifi: Manisa bohça kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa bohça kebabı etli ve tavuklu olarak farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay Manisa bohça kebabı nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı tarifi ve malzemeleri...

Gelenekselleşmiş Manisa bohça kebabı lezzetiyle kendine hayran bırakıyor. Sebzeli ve etli iç harcı ile hem doyurucu hem de tek öğünü bir ürünle geçirebileceğiniz Manisa bohça kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...

MANİSA BOHÇA KEBABI MALZEMELERİ

500 gram kuşbaşı kuzu eti

2 adet patates

2 adet soğan

150 gram tereyağı

4 su bardağı su

4 adet sivri biber

1 adet yumurta

1 dal maydanoz

2 adet havuç

1 su bardağı bezelye

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet domates

3 çay bardağı un

1 su bardağı süt

1 dal dereotu

MANİSA BOHÇA KEBABI NASIL YAPILIR?

Tereyağını eritip kıyılmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ve ince ince dilimlediğiniz havuçları ilave ederek 20 dakika daha kavurun. Üzerine 4 bardak su, küp küp doğranmış patates, bezelye, kıyılmış sarımsak ve tuzu ekleyerek suyunu çekene kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Yemeğin suyunu süzüp üzerine kekik ekin. Kalan suyunu çekmesi için fırında 10 dakika pişirin.

Krep için un, yumurta ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Sütü ağır ağır ilave ederek sahlep kıvamına gelene kadar çırpın. İçine kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave edin. Hamurdan tavaya ince bir tabaka dökerek önlü arkalı pişirin.

Hazırladığınız krepleri bir kaseye oturtarak içine etle hazırlanan malzemeleri yerleştirin ve bohça şeklinde katlayın. Bohçaları ters çevirerek ısıya dayanıklı cam fırın kabına dizin. Üzerine kaşar dilimleri koyarak 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

False