GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta kaymaklı katmer tarifi: Evde kolay kaymaklı katmer nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta kaymaklı katmer tarifi: Evde kolay kaymaklı katmer nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta kaymaklı katmer tarifi: Evde kolay kaymaklı katmer nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta kaymaklı katmer tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Gaziantep'in sevilen tatlısı katmeri evde de yapabilirsiniz. Peki, evde kolay kaymaklı katmer nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, kaymaklı katmer tarifi ve yapımı...

Katmer, Gaziantep mutfağının meşhur tatlılarından biri. İncecik hamurun kaymak ve Antep buluştuğu bu nefis tatlı sıcak sıcak tüketiliyor. Tercihe göre dondurmayla da servis edilebilir. Siz de evinizde katmeri deneyerek çay saatlerinizde keyifle tüketebilirsiniz. Peki evde katmer nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kaymaklı katmer tarifi ve malzemeleri...

KAYMAKLI KATMER MALZEMELERİ

60 gram tereyağı
12 baklava yufkası
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
3 yemek kaşığı kaymak
Üzeri için:
Toz Antep fıstığı
Kaymak

KAYMAKLI KATMER NASIL YAPILIR?

Yufkaların üç tanesini aralarını yağlayarak üst üste koyun ve erittiğiniz tereyağını sürün. Üstüne toz Antep fıstığı ve şeker serpin.

Yufkanın altından ve üstünden 3 parmak içeri katlayın ve yine tereyağlayın.

Küçük parçalara ayırdığınız kaymağı yufkanın üzerine serpin. Bu defa sağ ve soldan ortaya doğru katlayın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.

Yapışmaz bir tavada tereyağını gezdirerek katmerlerin iki yüzünü çevirerek kızartın.

Üzerine Antep fıstığı gezdirin ve yanına kaymak koyarak servis edin.

 

False