GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta çok acılı piliç tarifi: Çok acılı piliç nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta çok acılı piliç tarifi: Çok acılı piliç nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta çok acılı piliç tarifi: Çok acılı piliç nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta çok acılı piliç tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bugün ne pişirsem? diyenlere pratik çözüm çok acılı piliç hem de acı sevenlerin favorisi olacak. Peki, çok acılı piliç nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta çok acılı piliç tarifi ve malzemeleri...

Tavuk yemekleri arasında kızarmış pilicin yeri ayrıdır. Bir de acılı tarifleri seviyorsanız, çok acılı piliç tarifi tam size göre! Peki, çok acılı piliç nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, çok acılı piliç tarifi, malzemeleri ve yapımı...

ÇOK ACILI PİLİÇ MALZEMELERİ

400 gram tavuk piliç

3 yemek kaşığı soğan suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı süt

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 yemek kaşığı acı pul biber

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı karabiber

Kekik

3 diş sarımsak

ÇOK ACILI PİLİÇ NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve su hariç bütün malzemeleri karıştırıp iyice harmanlayın

Tereyağını tencerede eritin.

Ardından soslu tavuk piliçleri ve sarımsakları koyup kavurun.

Soğan suyuyla birlikte sütü de ekleyip pişirin.

En son baharatlarını ekleyip tavuklar suyunu çekene kadar pişirip servis yapabiliriz. Afiyet olsun…

 

False