Akışkan çikolatası ve ıslak kekiyle ağlayan pasta çay saatlerinize eşlik edecek en lezzetli tatlılardan biridir. Misafirlerinizin parmaklarını yiyecek lezzette bir ağlayan pasta yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Peki, ağlayan pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ağlayan pasta tarifi ve püf noktaları...
#Ağlayan PastaGelinim Mutfakta'da eleme heyecanına doğru ilerlerken gelinler rekabete devam ediyor. Puanlar birbirine çok yakın ilerlerken, Gelinim Mutfakta bugün çeyreği alan gelin belli oldu. Yarın ise haftanın en yüksek puanına ulaşan gelin tam 7 altın bilezik alacak. Peki, Gelinim Mutfakta çeyreği kim aldı, günün birincisi kim oldu? Gelinim Mutfakta puan durumu 9 Aralık 2022 Perşembe!
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta çok acılı piliç tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bugün ne pişirsem? diyenlere pratik çözüm çok acılı piliç hem de acı sevenlerin favorisi olacak. Peki, çok acılı piliç nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta çok acılı piliç tarifi ve malzemeleri...
#Çok Acılı PiliçAdının yanına hemen bir ‘kebap’ eklemeye alışkınız. Haksız da sayılmayız, kebabı insanın aklını başından alabilir. Ama Adana mutfağını kebapla sınırlamak da çok yanlış. Bulgurun, unun, sebzenin önemli bir yeri var bu şehirde. Çeşit çeşit çorbaları, damak çatlatan köfteleri ve ilginç tatlılarıyla lezzet başkentlerimizden biridir Adana...
#Adana YemekleriEskilerin herşeyi daha iyi bildiğine mi inanıyorsunuz? O zaman sizi Bizans dönemine götürelim. Bizans Mevsimsel Besleme Diyeti’ne göre ‘yazın yapılmayacaklar’ listesi kabarık: Haziranda seks yasak, temmuzda baharat yenmiyor, ağustosta banyo yok!
#Mehmet YaşinBalıkesir’in Dursunbey İlçesi’ne bağlı Odaköy’deki kömür ocağında acı üstüne acı yaşandı... 2006 yılındaki patlamada 16 kişi hayatını kaybederken dün meydana gelen grizu patlamasında da 13 işçi hayatını kaybetti. Dünkü patlamada ölen maden mühendisi 33 yaşındaki Özgür Seçkin’in cenazesi, uygun araç bulunamayınca, memleketi olan Denizli’nin Serinhisar İlçesi’ne station model taksinin bagajında getirildi. Anne Güldane Piliç 'Aslan oğlumu yaktılar. Yüzündeki kömür karalarını silemedim oğlum' diyerek sitem etti...
Baharatlı ve acılı yemeklerin yer aldığı Adana mutfağı, büyük ölçüde Adana kebabı demek. Adana kebabının en büyük özelliği ise erkek koyun etinden yapılması, etinin sinirsiz hale getirilmesi ve zırhla elde kıyılması. Kebabın ardından çöp şiş, külbastı, içli köfte (analı kızlı olarak da anılıyor), çiğköfte geliyor. Şirden ve bumbar da yöreye özgü lezzetler arasında. Yemeklerde kekik, biber salçası, pul biber, kimyon ve karabiber bolca kullanılıyor. Yanında mutlaka şalgam içiliyor.
SAĞLIKSIZ ürünler yüzünden sorun yaşamak istemeyen büyük market zincirleri, ‘TÜBİTAK onayı’ olmayan ürünleri, rafa koymayınca, 650 milyon YTL’lik sucuk pazarında markalı ürünler yeniden ön plana çıkmaya başladı. Bu da, 25 bin ton sucuğun satıldığı pazarda, markalı ürünlerin payını yüzde 70’e ulaştırdı.
Bizim mutfağın baş tacıdır pilav. Tereyağıyla pişmiş pilavın mis gibi kokusuna karşı durulmaz. Genç kızlar iyi bir pilav pişirmeden mutfakta ehil sayılmaz. Etin yanına, tavuğun yanına, dönerin yanına hep pilav koyarız. İlle de pirinçten olacak diye bir koşul yok, bulgurdan da olur.