Gıda kültürü değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Gıda kültürü değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2008 11:22

Gıda sektörünün, 'pişmiş hazır ürün' tercih eden tüketici alışkanlığına uygun üretime yöneldiği bildirildi.

Beyza Piliç Genel Koordinatörü Necmettin Çalışkan, Türk toplumunun gıdada kültür yapısının değişmeye başladığını söyledi.

Daha önceleri market veya şarküterilerden çiğ olarak satın alınan et ürünlerinin evlerde pişirilerek sofraya servis yapılması alışkanlığının, yerini hazır ürüne bırakmaya başladığını belirten Çalışkan, tavuk eti üreticilerinin de, tüketicinin bu talebine cevap vermeye yönelik adım attığını ifade etti.

Çalışkan, tüketicinin talebine uygun olarak, piliç etinin yanı sıra, işlenmiş ürünleri tüketicinin beğenisine sunduklarını belirterek, “Burger, İnegöl Köfte, acılı et köfte, beyti kebap, kadın budu köfte ve yaprak döner gibi ürünleri pişmiş ve ambalajlı vaziyette sunuyoruz” dedi.

Ürünlerin, tamamen yalıtılmış ve hijyenik ortamda hazırlandığını ifade eden Çalışkan, şöyle konuştu:
“Ürünlerimiz, geleneksel Türk damak zevkine uygun tarzda baharatlanıp özel fırınlarda pişiriliyor. Burger gibi modern tatlar, İnegöl köfte gibi geleneksel damak tadıyla bir araya tüketicinin tercihine sunuluyor. Tüketici, geleneksel damak zevkine uygun olduğu için bu ürünleri tercih ediyor. Ürünlerin, hazır, pratik, ucuz ve güvenli olması da müşterinin tercih nedenlerinden birini oluşturuyor.”

Çalışkan, tüketici kitlesini öncelikli olarak çalışan kadınlar, öğrenciler ve iş yerinde yemek yiyen esnaf kesiminin oluşturduğunu söyledi.

Hazır yiyeceklerin, 3 dakikada gibi kısa sürede mikro dalga fırında ısıtılarak yemeye hazır hale geldiğini anlatan Çalışkan, 350 gramlık tabaklı ambalajlanan ürünlerin fiyatının 2 YTL civarında olmasının, ürünleri daha cazip hale getirdiğini kaydetti.

Çalışkan, ürünlerin, derin dondurucuda bir yıl süreyle saklanabilme özelliği bulunduğuna işaret ederek, gelecek dönemde hazır yiyeceklerin tüketiminin, çiğ üründen çok daha fazla yaygınlaşacağını sandıklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!