GeriMutfak Tüyoları Eylül ayında yiyebileceğiniz balıklar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Eylül ayında yiyebileceğiniz balıklar

Eylül ayında yiyebileceğiniz balıklar

Artık balık sezonu açıldı. İşte bu ay afiyetle yiyebileceğiniz balıklar...

Balık mevsimi artık açıldı. Ağa takılan balıklar tezgahlarda yerlerini almaya başladı. Ancak havanın durumuna göre balıkların kalitesi, tadı ve eti mevsimden mevsime değişiyor. İşte bu yüzden her balığı zamanında yemekte yarar var!

Palamut

Oldukça lezzetli ve faydaları saymakla bitmeyen bu güzelliğin en verimli ayı eylüldür. Kalorisi son derece düşük ve proteini ise epey boldur. Özellikle kalp, damar ve göz sağlığı için birebirdir.

Pişirme önerisi: Fırında yapacağınız bol sebzeli bir buğulama hem çok sağlıklı hem de oldukça doyurucu olacaktır!

Sardalye

Bu mevsimde en çok görülen balıklardan biri de sardalyedir. Tam bir kalsiyum deposudur. Ne çok büyük ne çok küçük olmasından ötürü oldukça lezzetlidir, bu da pişirilmesini kolaylaştıran bir etkendir.

Pişirme önerisi: Yağlı bir balık olmasından ötürü tavada kızartmak haksızlık olur. En sağlıklısı ve lezzetlisi, fırında bol zeytinyağlı pişirmeniz!

Eylül ayında yiyebileceğiniz balıklar

Çipura

Özellikle Akdeniz Bölgesi’nde görülen bir balık türüdür ve eylül ayı en lezzetli olduğu dönemlerdir. Büyüklüğü ve tadıyla levreği andırır. Özellikle biberiyeyle çok iyi bir ikili oluşturur.

Pişirme önerisi: Genellikle ızgara tercih edilir.

Kılıç

Ekonomik değeri oldukça yüksek olan kılıç balığı en çok bu aylarda tüketilir. Omega 3 yağ asitleri bakımından oldukça zengin bir balık türüdür.

Pişirme önerisi: Kılıç balığı genelde şiş olarak seviliyor!

Eylül ayında yiyebileceğiniz balıklar

Barbun

Barbun balıkların piridir. Çokça tekir balığıyla karıştırılsa da aralarında bazı fiziksel farklar vardır. Yüksek besin değerleri ve kırmızıya çalan rengiyle oldukça lezzetlidir.

Pişirme önerisi: Tam bir tava balığıdır.

İstavrit

Halk arasında en çok tüketilen, en bereketli balık türlerinden biridir ve eylül ayında oldukça boldur. Birden farklı çeşidi bulunmaktadır. Tam bir vitamin deposudur ve faydaları saymakla bitmez.

Pişirme önerisi: En güzeli mısır ununa buladıktan sonra tavada kızartmaktır!

Eylül ayında yiyebileceğiniz balıklar

Lüfer

Özellikle Marmara'da yakalananların tadı muhteşemdir. Eylülün ortasından itibaren en yağlı dönemleridir ve eti çok lezzetlidir. Aman dikkat, çinekopken yemeyin, büyüyüp lüfer olmasını bekleyin.

Pişirme önerisi: Tabii ki ızgara!

BALIKLA ÇOK GÜZEL GİDER: CEVİZLİ, ZEYTİNLİ EKMEK

False