GeriMutfak Tüyoları Evde köfte harcı hazırlamanın sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde köfte harcı hazırlamanın sırları

Evde köfte harcı hazırlamanın sırları

Hemen herkesin sevdiği lezzetlerin başında gelen köftenin sırrı harcını doğru hazırlamakta. İşte köfte harcı hazırlamanın sırları...

Kurban Bayramı döneminde her zamankinden daha çok tüketilen etin en sevilen hallerinden biri köfte. Köfteyi yaparken onu en çok lezzetlendiren kısmı ise harcı. Burada en önemli konu, kullanılan malzemelerin tümünün lezzetini harcın içine vermesi. İşte hazırlayacağınız köfte harcının daha lezzetli olması için yapmanız gereken en önemli ipuçları...

Eti kesinlikle dinlendirin

Et yemekleriyle ilgili en önemli tavsiye, eti dinlendirmek. Köfte harcınızı en az 1 saat dinlendirirseniz, harcın için bütün lezzetin içine birbirine karışmasını sağlar.

Et seçimi tadı değiştiren en önemli faktör

Köftenin tadı için en önemli kriter et seçimi. Öncelikle etin dananın döş kısmından olmasına dikkat edilmelidir. Dana döş biraz yağlı bir et olduğu için köftenizin lezzetini arttıracaktır. Arzu ederseniz içine kuzu döş de karıştırabilirsiniz.

Evde köfte harcı hazırlamanın sırları

Malzemeleri doğru şekilde koymalısınız

Harcın içine eklenen soğan köfteye lezzet veren bir diğer faktör. Soğanları el ile doğramak yerine, robot veya rende yardımıyla parçalarsanız köfte piştikten sonra soğanlar içinde ağza gelmeyecektir. Ancak bu işlemi yaptıktan sonra soğanlar sulanacaktır ve bu da köfte harcınızın kıvamını bozabilir. Bu nedenle soğanları eklerken çok aşırıya kaçmadan sularını sıkarak akıtmanız kıvamı açısından daha iyi olacaktır. Ev köftesinin içerisine ilave edilen maydanozun da küçük küçük doğranması gerekir. Böylece yerken ağza gelmez.

Yumurta soğanı söndürür

Yumurta harca bütün malzemeler birbirini tutsun diye eklenir. Bu nedenle köfteniz biraz sönebilir. Bunu engellemek için harca ekleyeceğiniz karbonat köftenizin kabarık durmasını sağlayacak.

Evde köfte harcı hazırlamanın sırları

Harcın içine ekleyeceğiniz sirke köftenin lezzetini ikiye katlar

Sirke harcın asit dengesini düzenleyeceği için içindeki malzemelerin lezzetini harca daha iyi vermesini sağlar. Ayrıca sirke, köftenizi kabartır ve daha iyi pişmesini sağlar.

Malzemelerin lezzetini harca vermesi için bir çözücüye ihtiyacı var

Zeytinyağının çözücü bir etkisi vardır. Bu nedenle harca eklenen her malzemenin lezzetini çözer ve çok lezzetli bir harç ortaya çıkarmanızı sağlar.

KÖFTEYİ ETLE DEĞİL TAVUKLA YAPMAK İSTEYENLER İÇİN DE NEFİS BİR TARİFİMİZ VAR

 

False