GeriMutfak Tüyoları EMPANADA TARİFİ: Empanada (Empanadas) nasıl yapılır? İşte Empanadas yapımı, malzemeleri ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

EMPANADA TARİFİ: Empanada (Empanadas) nasıl yapılır? İşte Empanadas yapımı, malzemeleri ve püf noktaları

EMPANADA TARİFİ: Empanada (Empanadas) nasıl yapılır? İşte Empanadas yapımı, malzemeleri ve püf noktaları

Empanadas, Latin ülkelerinde sık tüketilen nefis bir börek türü. İç farklı kıymalı, tavuklu, deniz ürünlü veya peynirli olarak hazırlanabiliyor. Ayrıca tavada kızartılarak veya fırında pişirilerek sofralardaki yerini alıyor. Peki empanadas nasıl yapılır? İşte empanada tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...

Empanada İspanya ve Güney Amerika'da çi doldurularak yapılan bir börektir. Daha çok yerel fırınlarda satılan bu ufak börekler farklı şekillerde ve çeşitli iç harcıyla hazırlanıyor. Ayrıca çilek ve ananas gibi meyveli çeşitleri de bulunuyor.

Empanadalar fırında pişirilirler ama kızartılarak da hazırlanabiliyor. Empanadaların malzeme ve tarifleri bölgenden bölgeye değişiklik gösterebiliyor.

EMPANADA TARİFİ: Empanada (Empanadas) nasıl yapılır İşte Empanadas yapımı, malzemeleri ve püf noktaları

EMPANADAS TARİFİ

MALZEMELER:

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
75 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım su bardağı su

İç harcı için:

1 adet kuru soğan
10 dal maydanoz
200 gram az yağlı kıyma
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için:

1 adet yumurta
1 yemek kaşığı su

EMPANADAS NASIL YAPILIR?

Yumurta, sirke ve suyu bir kasede çırpın.

Yoğurma kabında un, tuz ve tereyağını karıştırın.

Sirkeli karışımı ekleyip yoğurmaya başlayın.

Hamurunuzu streç filmle sarıp 40 dakika kadar dinlendirin.

Bu arada iç harcı için soğanı, maydanozu ve biberi ince ince doğrayın.

Bir tavada ayçiçeği yağını kızdırıp önce soğanları ve biberleri kavurmaya başlayın.

Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın.

Hamurunuzu avuç içi büyüklüğünde bezelere bölün.

Bezeleri unla açıp iç harcını yerleştirin ve D harfi şeklinde kapatın. (Ağzını çatalla bastırabilir ya da örgü yapabilirsiniz.)

Empanada'ları tepsiye dizip üstlerine sulandırdığınız yumurtayı fırçayla sütün.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra empanada'ları fırına verin.

Üstleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika fırınlayın.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

False