GeriMutfak Tüyoları Dalak nasıl pişirilir? Dalak pişirmenin püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dalak nasıl pişirilir? Dalak pişirmenin püf noktaları

Dalak nasıl pişirilir? Dalak pişirmenin püf noktaları

Dalak sakatatlar arasında kıymeti en az bilinenlerdir. Halbuki özellikle kansızlık sorunu çekenlerin bol bol dalak yemesi gerekir. Çünkü dalak ciğer ile birlikte en güçlü demir kaynaklarından biridir. Peki dalak nasıl pişirilir, biliyor musunuz? İşte dalak pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları ve birkaç dalak pişirme fikri...

Dalağın yüzlerinden bir tarafı deri gibi bir zarla kaplıdır. Dalağınızı pişirmeden önce bu zarı bıçağınızla mümkün olduğunca kazımalısınız. Eğer bunu yapamıyorsanız en azından zarı bu tarafı bıçakla çizmeniz etinizin içindeki kanının akmasını, böylece dalakların daha kolay ve kıvamında pişmesini sağlar.
Dalağı pişirmeden bir süre önce baharatlarla marine etmek de lezzetini artırır. Aksi takdirde yoğun bir tadı olan dalağı yemekte zorlanabilirsiniz.

Dalak pişirirken yemeğin tuzunu en son eklemeniz de lezzetini artıracaktır.

En kolay dalak tarifi, karabiber ve pul biber ile lezzetlendirdiğiniz dalağı, biraz yağda iyice pişirmektir. Bunun için dalağı 3 parmak büyüklüğünde parçalara bölerseniz daha kolay pişerler.

Dalaklarınızı kuşbaşı olarak doğrayıp ciğer kavurma yapar gibi de pişirebilirsiniz.

Dalak pişirirken sıvı yağ kullanabileceğiniz gibi tereyağı kullanarak kalorisini artırabilirsiniz.

Eğer kansızlık nedeniyle dalak yemeyi düşünüyorsanız, demirin emilimini artırmak için dalağın yanında yeşil yapraklı salata, yeşil biber ve çeşitli meyveler yiyerek C vitamini de almaya çalışın. Yoğurt gibi yiyecekler ise demir emilimini azalttığından dalakla birlikte yenmemelidir.

ET PİŞİRİRKEN ÇOK İŞİNİZE YARAYACAK DÖRT İPUCU

False