GeriMutfak Tüyoları Çikolatalı mus (Chocolate Mousse) nasıl yapılır? Evde çikolatalı mus tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolatalı mus (Chocolate Mousse) nasıl yapılır? Evde çikolatalı mus tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları

Çikolatalı mus (Chocolate Mousse) nasıl yapılır? Evde çikolatalı mus tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları

Çikolatalı mus (Chocolate Mousse), Fransız mutfağının meşhur tatlılarından biri. Hafif ve nefis bir tatlı olan çikolatalı mus için çikolata köpüğü denebilir. Yapımı da oldukça kolay olan bu tatlıyı tek başına tüketebileceğiniz gibi farklı tatlı tariflerinde de kullanabilirsiniz. Peki çikolatalı mus nasıl yapılır? İşte evde çikolatalı mus tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...

Çikolatalı mus'un tadı da görünümü de ayrı güzel. Hem çok hafif hem de çok lezzetli bu tatlı çikolatalı tatlıları sevenler için birebir. Çikolatalı mus (Chocolate Mousse) tarifini ve malzeme listesini sizin için derledik. Eğer denemek isterseniz, yapımı hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

ÇİKOLATALI MUS TARİFİ

MALZEMELER:

240 gram yüzde 70 kakaolu bitter çikolata
1/3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
Çay kaşığının ucuyla tuz
4 yumurta
1 kutu krema

Çikolatalı mus (Chocolate Mousse) nasıl yapılır Evde çikolatalı mus tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları

ÇİKOLATALI MUS NASIL YAPILIR?

Çikolatayı bıçakla doğrayıp benmari usulü eritin.

Eriyen çikolatayı kenara alıp ılınması için bekleyin.

Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırın.

2 adet yumurta sarısını derin bir kasede hafifçe çırpın ve kenara alın.

Sos tenceresinde süt ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırın.

Kaynayana kadar pişirin ve ateşten alın.

Çırptığınız yumurta sarılarını süte bir yandan karıştırarak azar azar ekleyin.

Ardından süt ve yumurtayı erimiş çikolataya ekleyin ve bir araya gelene kadar karıştırın.

4 adet yumurta beyazını ayrı bir kaseye alıp benmaride hafifçe ısınana kadar çırpın.

İçine bir tutam tuzu ekleyip yumurta köpüğü kaseyi çevirdiğinizde dökülmeyecek hale gelene kadar çırpmayı sürdürün.

Yumurta beyazlarının üçte birini çikolataya ekleyip iyice karıştırın.

Ardından kalan beyazı ekleyip köpüğünü söndürmeyecek şekilde hafifçe karıştırın.

Kaselere bölüştürdüğünüz çikolatalı musu buzdolabında 2 saat kadar soğuttuktan sonra üzerinizi dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun…

False