GeriMutfak Tüyoları Avokado nasıl yenir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Avokado nasıl yenir?

Avokado nasıl yenir?

Avokado, anavatanı Orta Meksika olan çiçekli bitkiler sınıfından tarçın ve kafur ağacını da içine alan defnegiller familyasına ait bir ağaç ve bu ağacın meyvelerinin adıdır. Toplandığında sert bir yapıda olan avokado ancak yumuşadığında tüketilebilir. Peki, yüksek miktarda protein içeren avokado nasıl yenir?

Görünüşü itibariyle armudu andıran avokado, timsah armudu olarak da bilinmektedir. Dünyada Avustralya, Afrika ve Asya'nın bazı bölgelerinde, ülkemizde ise Akdeniz kıyılarında yetilen avokado, hem tatlı hem de tuzlu yiyeceklerle birlikte tüketilmektedir. Genellikle salata veya sandviçlerde kullanılan avokado, uzun süre tok tutması nedeniyle zayıflamak isteyen gözde gıdalarından biridir. Ancak avokadonun tüketilebilmesi için yumuşaması gerekir, toplandığında sert olan avokado meyvesinin tadı acıdır. Peki, avokado nasıl yenir?

Avokadonun ortalama yumuşama süresi 3 ila 5 gün arasında değişmektedir. Avokadonun tüketilmeye elverişli kıvama geldiği koyulaşmaya başlayan kabuğundan ve yumuşaklığından anlaşılır.

Yumuşayan avokadoyu ortadan ikiye kesip, çekirdeğini çıkartın. Avokadonun iki ayrı yarısını elma dilimi şeklinde iki ayrı parçaya ayırın. Ortadaki çekirdeği bıçak yardımıyla çıkarın. Bir soyacak yardımıyla kabuklarını ince bir şekilde aldıktan sonra tariflerinizde kullanın

AVOKADOYLA YAPABİLECEĞİNİZ NEFİS BİR TARİFİMİZ VAR

 

False