Kurban etini değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri de sucuk yapımı. Kahvaltı sofralarının her daim sucuğu evde katkısız olarak hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız kasap sucuklarıyla da pek tarife nefis bir tat katabilirsiniz. Peki Kasap sucuk nasıl yapılır? İşte kurban etinden sucuk yapımının kolay ve pratik yolları
#Sucuk TarifiSucuk tarifi gerekli malzemeler ile beraber evde kolaylıkla hazırlanıyor. Kurban Bayramı'yla beraber evde sucuk tarifi için araştırmalar yoğunlaşırken, özellikle en hanımları pratik ve kolay tarifleri tercih ediyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan sucuk, yumurta ve ekmekle tüketildiği zaman büyük küçük herkesin damağında unutulmaz lezzet bırakıyor. Sizler de kolay evde sucuk yapımı tarifi öğrenmek istiyorsanız malzeme listesi ve hazırlanışına göz atabilirsiniz. Peki, evde sucuk nasıl yapılır? İşte, detaylar.
#Evde SucukÇiftçilerin bir yıl boyunca emek verip yetiştirdiği üzümler, Gaziantep’te bağ bozumunun ardından toplanarak suyu sıkılıyor. Üzüm suyu günler süren meşakkatli ve zorlu yolculuğun ardından damlarda kurutularak pestil, muska, sucuk, pekmez ve tarhana gibi vazgeçilmez lezzetler haline getiriliyor.
#LezzetSucuk kahvaltı sofralarımızın ve tost, sandviç, pizza gibi atıştırmalıklarımızın olmazsa olmazıdır. İnanılmaz yoğun lezzetiyle, yumurtadan kuru fasulyeye her şeyi bir ziyafete dönüştürme gücüne sahiptir. Bunca lezzetli olmasına karşın işlenmiş bir et ürünü olduğu için sağlıklı beslenmek isteyen birçok kişinin mecburen uzak durduğu sucuğu evinizde yapıp gönül rahatlığıyla yemeye ne dersiniz? Cevabınız ‘evet’se içeriğimizi dikkatle okuyun. Çünkü bağırsak kullanarak sucuk yapımı ve bağırsak kullanmadan sucuk yapımı üzerine birçok ince detayı burada bulabileceksiniz. Lafı daha fazla uzatmayalım, huzurlarınızda evde sucuk yapımının püf noktaları ve tarifi…
#Evde Sucuk YapımıKurban Bayramı'nda eti değerlendirmenin en güzel yollarından biri de ev yapımı sucuk. Bayramla birlikte sucuk tarifi de merak ediliyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi sucuk ekmekle veya yumurta ile birlikte sofraları şenlendiriyor. Kurban Bayramı'nda evinizde kasap sucuğu kolayca yapabilirsiniz. Peki kasap sucuk nasıl yapılır? İşte evde sucuk yapımının kolay yolları ve püf noktaları
#Sucuk TarifiAirfryer tarifleri arasında evde sağlıklı fast food sevenlerin vazgeçilmezi olacak bir yemek hazırladık. Airfryer pizza tarifi vaktinizden tasarruf etmekle kalmayıp, sevdiklerinize lezzet şöleni yaşatacak. Peki, airfryer'da pizza nasıl yapılır? Airfryer pizza kaç dakikada, kaç derecede pişer? İşte evde kolay airfryer pizza tarifi ve püf noktaları...
#Airfryer Pizza TarifiKapağını açtığınızda yeşil bir tabakayla karşılaştığınız salçanızı, turşunuzu, reçelinizi ya da buzdolabının arka taraflarında unuttuğunuz küflü sebze ve meyvelerinizi atıyor musunuz yoksa küflü kısmını temizleyip geri kalanını tüketiyor musunuz? Çoğumuz bu ikilemde kalıyor ve ikinciyi seçiyoruz ama uzmanlar küflü yiyeceklerin tüketimi konusunda uyarıyor. Zira bazı gıdalardaki küfler karaciğer kanserini bile tetikleyebiliyor. İşte 10 soruda küf rehberi...
#SağlıkYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 11 aylık bebek ne kadar uyur, 11 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 11 aylık bebek kilosu, 11 aylık bebek bakımı, 11 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 11. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekOrdu’da fındıkla yapılan nefis çikolatalı ezmenin lezzeti kadar ilham kaynağı olduğu Kybele projesi de beni çok etkiledi. “Fındıklarımız dünyanın her yerine gidip oradaki en kaliteli çikolataları lezzetlendiriyorsa neden bunu biz de yapmayalım” diyerek pırıl pırıl bir üretimhane kurmuşlar…
#Ebru ErkeElazığ, kendine has lezzetleri ve zengin yöresel mutfağı ile kültürel bir doygunluk sunuyor. Elazığ’da günün her saatinde her türlü yemek yenilebilir. Her öğün ayrı ayrı adlandırılıyor. Elazığ'da örneğin, kuşluk ve yatsılık diye de yemek saatleri bulunuyor. Elazığ'ın en meşhur yöresel yemekleri nedir? İşte, tüm detaylar.
#Elazığ YemekleriEge bölgesinin en güzel şehirlerinden olan İzmir, yemekleri ile de ön plana çıkan bir şehirdir. Özellikle yaz mevsiminde hem yerli turistlerin hem de yabancı turistlerin en çok uğradığı şehirlerinden bir tanesi olan İzmir şehri içerisinde yer alan yemekler denenmeye değerdir. İzmir yemekleri ile ilgili araştırmalar son aylarda iyice artmıştır. Peki İzmir yemekleri nelerdir? İzmir'de neler yenmelidir? İzmir mutfağında ünlü olan yemekler nelerdir? İşte İzmir yemekleri ile ilgili tüm detaylar.
#İzmir YemekleriMürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopYaz dönemine girilen bugünlerde artan vücut sıcaklığı nedeniyle beslenmeyle ilgili ihtiyaçlar değişkenlik gösterirken, beslenme düzeni de değişebiliyor. Bu nedenle yaz sıcaklarında çocuğun sağlığının korunması için tercih edilecek gıdalar, öğün sayıları, sıvı tüketim miktarı ve tüketilecek sıvılar yönünden dikkatli olmak gerekiyor. Peki yazın çocuklar nasıl beslenmeli?
#BeslenmeFeriye’de pop-up restoran günleri başlıyor. 23 Nisan’da çocuklar için pizza eğitimi... Antakyalı Güzelburç Tugay Kasabı, Madera’ya konuk oluyor. MSA, dijital eğitimlerini başlattı. Bozukbağ Kahvaltıcısı sezonu açtı. Yeme-içme dünyasından en yeni haberler...
#Ramazan BayramıZiyaret etmeyi çok sevdiğim ve özlediğim salaş bir lokanta… Yıllardır kalitesini hiç bozmadan, nohut mayalı ekmekle o lezzetli kumruyu yapan bir başka dükkân… Çibörek, mantı ve pişi işinde usta bir aile işletmesi… Çeşit çeşit sakatatı başarıyla sunan bir diğeri… Son zamanlarda İzmir’de tattığım ve damağımda iz bırakan lezzetlere bakalım…
#İzmirKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#KahramanmaraşGiderek öne çıkan Tokat mutfağında beni şaşırtan, Zile’nin meşhur; 600 yıllık bağlarındaki üzümlerinden üretilen lezzetler oldu. Bu üzümlerden elde edilen şırayla; pekmez, köme (cevizli sucuk) ve tarhana yapılıyor. Yöresel pekmez yapımı bu ülkenin en öne çıkarılması gereken pişirme tekniklerinden biri aslında...
#TokatŞef Fatih Tutak’ın Bomonti’deki lokantası TURK, yemek deneyimini daha katmanlı hale getirmeyi başaran bir menüye sahip. Bence birkaç gün içinde açıklanacak Michelin listesi için de en iddialı adaylarımızdan biri o... Tattıklarım arasındaki kabuğu yenir midye dolması, mangalda içi sulu kalarak pişip üzerinde balığın ciğeriyle servis edilen levrek ve çılbır yorumu da bunun birer ispatı…
#Michelin Yıldızı