Pilav üstü kuru mu nohutlu pilav mı?

Güncelleme Tarihi:

Pilav üstü kuru mu nohutlu pilav mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2023 07:00

Tane tane dökülen bir pilava kim hayır diyebilir ki? Hele bir de nohut veya kurufasulyeyle olursa... Okurlarımız bu iki lezzeti kıyasladı, şef Doğuş Şahin püf noktalarını paylaştı.

Haberin Devamı

Bu hafta Instagram hesabımızda (@hurriyetlezzetlihayat) “Tercihiniz pilav üstü kuru mu nohutlu pilav mı” diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 58’inin tercihi pilav üstü kuru oldu. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Turşu, yoğurt, soğan, ayran... Pilav üstü kuru yanında sizce en iyi ne gider? Kuru fasulyeye sucuk, pastırma veya kuşbaşı et katar mısınız? Pilavı pişirirken uyguladığınız püf noktalar var mı? Dışarıda en iyi yapan adresler sizce nereler? Nohut pilavcılarda yerken üstüne tiftiklenmiş tavuk eti, çoban salatası veya kavurma gibi lezzetler de ekletir misiniz?” İşte, gelen yorumlardan bazıları...

@arzugi: “Tercihim pilav üstü kuru... Çok severek yapar ve yerim. Yazın etsiz, yeşil kapya biberli, naneli ve bol domatesli pişiririm. Kışın yaparken içine pastırma, kurutulmuş domates, salça, kırmızı kapya ve sivri biber katarım. Nohut pilavı dışarıda yiyorsam tavuklu tercih ederim. Yanında çoban salatası ve ayranla iyi gider.”

@grslktl: “Nohutlu ve tavuklu pilav tercihim. Yanında da güzel bir ayran... Misss...”

@gulseruzunsaz: “Pilav üstü kuru, yanına da turşu.”

@oyaozguvenc: “Nohutlu pilav derim. Turşu ve soğanla keyifli olur. Bir de
kuzu etiyle yapılırsa şahane.”

@burakozbay: “Kesinlikle nohutlu pilav!”

@sevgiozbatur: “Pilav üstü kuru... Fasulyesi bol naneli, acılı ve domatesli olacak. Yanında da turşu... Yaz-kış yaparım ve zevkle yerim.”

@tolga.nural: “Pilav üstü kuru...”

@kayaciogluesendemir: “Ben tercih yapmadım. İkisi de harika yemekler çünkü... Ama glisemik endeksi düşük pirinçle yapılacak... Nohutlu pilava tavuk eti de ilave ederim. Üzerine de karabiber...”

@ayenkmu: “Pilav üstü kuru... Özellikle İspir cinsiyle yapılanı çok seviyorum. Pilav bol tereyağlı olacak. Yanında domates-salatalık söğüş, soğan ve ayran... Yemeyi en sevdiğim adres Bakırda Kuru.”

@mealmyths: “İkisi de çok güzel... Nohutlu pilavın üstüne söğüş salata ve tavuk da ekletirim. Bol karabiber ve ayranla... Kuru fasulyenin yanında turşu ve yoğurt olmazsa olmaz. Pilavı bol tereyağlı olmalı, şehriyeliye asla hayır demem.”

Haberin Devamı

NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Maslak’taki Sanayi Bahçe’nin şefi Doğuş Şahin’den...

PİLAV ÜSTÜ KURU

- Erzurum İspir cinsi fasulye kullanın, tadında büyük fark yaratıyor.

- Fasulyeyi ısladığınız suya tuz katın. Haşlarken et suyu kullanıp yine tuz atarsanız daha lezzetlenir. Salçalı yemeğini pişirirken içine et katmayacaksanız yine et suyu veya kemik suyu ekleyebilirsiniz.

- Yemeğin tadını etkileyeceği için fabrikasyon üretim yerine ev yapımı salça tercih edin. Biz dükkânda kendi salçamızı yapmaya gayret ediyoruz. Kaliteli salçayı yöresel ürünler satan yerlerden temin edebilirsiniz.

NOHUTLU PİLAV

- Nohutları bir gece öncesinden karbonat ve suyla ıslayın. Sabah da iyice yıkayıp ön haşlama işlemini yapın.

- Nohudun kalitesi ve büyüklüğü de yemeğin lezzeti için önemli. Biz 9-10 milim boyundaki nohutları kullanıyoruz.

- İyi bir pilav için pirinçleri tüm nişastası gidene kadar çok iyi yıkamak ve ardından çok iyi kavurmak önemli. Bu işlemlere özen gösterirseniz daha iyi sonuç elde edersiniz.

- En iyi sonucu baldo cinsi pirinç veriyor. Ayrıca tereyağınız lezzetli olmalı, pişirirken de hakiki tavuk suyu kullanmanızı öneririm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!