İngiltere’de bir doktor, beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getirecek dahice bir tüyo ortaya attı. Cerrah Dr. Karan Rajan, 5,2 milyon takipçisi olan TikTok hesabında yayınladığı videosunda bu yöntemi anlattı ve bu yöntemle beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getirmenin mümkün olduğunu iddia ediyor! Peki bu gerçekten mümkün mü?
#EkmekCildin hızlıca yaşlanması sağlıklı bir yaşam tarzı ve cilt bakımı ilkelerine aykırı bir davranıştır. Cildin yaşlanması genellikle genetik faktörler, çevresel etmenler ve yaşam tarzı alışkanlıklarıyla ilişkilidir. Ancak, cildinizi hızlıca yaşlandırmak için bilinçli bir şekilde olumsuz alışkanlıkları benimsemekten kaçınmak gerekir.
#CiltTrabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, futbol takımı Nenad Bjelica önderliğinde yeni sezona hazırlanırken kendisini ve hedeflerini Hürriyet'e verdiği röportajda anlattı.
#TrabzonsporBu hafta Mars’la Satürn arasındaki uyumlu görünüm sayesinde Kovalar hayatlarının aksayan yönlerini düzeltmek isteyecek ve özel hayatlarında ne istediklerine karar verecekler. Aslanlar ilişkileriyle ilgili bazı sorumluluklar üstlenebilir. Başakların gündemindeyse sağlıklı beslenme, uyku ve spor gibi konular olabilir.
#Dinçer GünerYazdan sonbahara geçişte ani sıcaklık değişimleri ve okulların açılması bağışıklık sistemini etkileyen faktörlerin başında geliyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Bürge Köker,“Mevsim geçişlerinde yapılan en büyük beslenme hataları kişilerin abur cubur gibi yüksek kalorili besin seçimi yapmaları ve gece yemek yenilmesi. Bu nedenle gün içinde doğru ve sağlıklı beslenmeli ve vücudunuzu aç bırakmamaya gayret etmelisiniz” diyor.
#Diyetisyen Bürge KökerGlütensiz beslenmeyi karbonhidrat azaltmak sanan da var, sıvı ağırlıklı beslenerek zayıflamaya çalışan da... Uzun süre aç kalıp yemek yeme sürecinde yüksek kalorili yiyeceklere yönelenler de cabası... Bu hafta beslenme hatalarından bahsedeceğim ve çözüm önerilerimi anlatacağım.
#GlütenBeslenmenin insan sağlığı üzerindeki etkileriyle ilgili yeni bir araştırmada, ‘Tipik Batı Beslenme’ tarzından ‘Optimize Edilmiş Beslenme’ye geçmenin, kişilerin ömrünü uzatabileceği ortaya çıktı. Örneğin 20 yaşında bir kişi optimal beslenmeye geçerse ömrüne 10-13 yıl ekleyebiliyor. 60 yaş ve üstü olan kişiler ise doğru beslenerek 8-9 yıl kazanabiliyor. Peki bu iki beslenme tarzı arasında ne fark var? Çocuk yaştan itibaren optimal beslenme modelini benimsemek nasıl bir fark yaratır? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkRamazan ayında öğünlerde oluşturulacak düzen ve öğünlerde alınacak besinlere dikkat edilmesi sayesinde zinde ve sağlıklı bir ramazan geçirilebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Cem Nevşioğulları, “Ramazan ayını sağlıklı ve zinde geçirmek için beslenme kalkanı oluşturun. Bu ayda uzun süre aç kalmak, beslenme şeklinin ve saatlerinin değişmesi, hareketin azalması, yemeklerden hemen sonra yatılması gibi nedenlerle beslenme problemleri ortaya çıkmaktadır” dedi.
#Uzm. Dyt. Cem NevşioğullarıBirçoğumuz hayatının bir döneminde mutlaka diyet yapmıştır. Çabucak, hızla kilo vermek için kulaktan duyduğumuz programları denemiş, belki kilo vermiş ama sonrasında daha fazlasını almıştır. Çoğu zaman hızlı kilo verme isteğiyle yanlış diyetleri uygulayabilirsiniz ya da diyete sadık olmanıza rağmen yeterince hızlı kilo vermediğinizi hissedebilirsiniz.
#DiyetHavaların ısınmasıyla birlikte beslenme alışkanlıkları da değişti. Ancak besin zehirlenmelerinden korunmak adına yaz aylarında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Yaz döneminde daha da artan bu sağlık probleminin vücut bağışıklığını düşürdüğünü hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, “Tavuk, et gibi proteinden zengin besinlerin saklama koşullarına dikkat edin, besinleri mümkün olduğunca iyi pişirin” dedi.
#SağlıkCoronavirus ile mücadele ettiğimiz bu günlerde Ramazan ayı da evde geçeceğe benziyor. Bu yıl kalabalık iftar yemeklerinden, çeşitli buluşmalardan sağlığımız için vazgeçmemiz önemli. Ancak evde de geleneksel Ramazan sofraları hazırlayabilir, sağlıklı bir şekilde oruç tutabiliriz.
#RAMAZANDünyada gün geçtikçe artış gösteren kronik böbrek hastalığı, ülkemizde de oldukça yaygın görülür hale geldi. Böbrek hastalıklarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl Mart ayının ikinci haftası tüm dünyada böbrek günü etkinlikleri yapılarak kutlanıyor. Bu kapsamda biz de Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur ERK ile böbrek haftasına özel bir sohbet gerçekleştirdik.
#BöbrekAslında sanayici olmasına rağmen yıllardır sağlık alanında da önemli çalışmalar yürüten Timur Erk, Türk halkını beslenmeyle ilgili hayati hatalar konusunda uyarıyor. Türk Böbrek Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erk, gıdaların raf ömrü uzadıkça insan ömrünün kısaldığını, rafine tuzun Alzheimer ve kanser riskini artırdığını, obeziteyle mücadele için nişasta bazlı şekerle vedalaşılması gerektiğini söyledi ve ekledi: “İlave şeker ve tuzu kesebilsek, böbrek hastalıklarındaki artış da sıfıra yaklaşır.”
#Timur ErkAslında sanayici olmasına rağmen yıllardır sağlık alanında da önemli çalışmalar yürüten Timur Erk, Türk halkını beslenmeyle ilgili hayati hatalar konusunda uyarıyor. Türk Böbrek Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erk, gıdaların raf ömrü uzadıkça insan ömrünün kısaldığını, rafine tuzun Alzheimer ve kanser riskini artırdığını, obeziteyle mücadele için nişasta bazlı şekerle vedalaşılması gerektiğini söyledi ve ekledi: “İlave şeker ve tuzu kesebilsek, böbrek hastalıklarındaki artış da sıfıra yaklaşır.”
#Timur Erk