Köpeğim yemek yemiyor

Beslenme; dostumuzun gelişimi, zinde kalması ve bağışıklık sisteminin güçlü olması için önemlidir.

Haberin Devamı

Onun ihtiyaçlarına yönelik kaliteli ve düzenli öğünler alması sağlıklı olabilmesinin ana şartıdır. İster kuru mama ister çiğ besleme ya da evde ısıl işlemle hazırlanan yemekler olsun köpeğinizi günde en az iki kez beslemek gerekmektedir. Köpekler bazen yemeğe karşı olan ilgilerini kaybedebilir ve iştahları düşer. Bu durum sahiplerini endişelendirir ve mutsuz edebilir. Dostunuzun yemeğini reddetmesi ve iştah kaybının olası sebeplerine şöyle bir göz atalım;

Köpeğim yemek yemiyor

*Sağlık nedenleri:

Köpeğin birkaç öğünü birden atlaması hasta olduğunu işaret edebilir. Enfeksiyon kaynaklı ya da metabolik kökenli hastalıklar köpeklerde iştah kaybına sebep olabilir.

Haberin Devamı

ÖĞÜNLERİ LEZZETLENDİRİN

*Doğru mama seçimi:

Köpeğiniz için tercih ettiğiniz mamanın düşük kaliteli ya da lezzetsiz bileşenlerden oluşuyor olması onun yemeğe karşı direnç göstermesine neden olabilir. Kaliteli besinlerin tercih edilmesi ve öğünlerini lezzetlendirmek hedefli tatlandırıcıların kullanılması bu problemin çözümü olabilir.

Köpeğim yemek yemiyor

*Egzersiz eksikliği:

Düzenli gezinti ve egzersiz yapmayan köpeklerde yemek yemeye karşı ilgi azalabilir. Yeterli kalori harcamayan dostunuzun yemek yemeye karşı olan isteği de buna paralel düşebilir.

Köpeğim yemek yemiyor

MUTSUZLUĞA SÜRÜKLENİR

*Mutsuzluk ve depresyon:

Sahibi ile dirsek teması az olan, gün içerisinde uzun süreli yalnızlıklara terk edilen, oyun ve interaksiyondan uzak yaşatılan köpekler mutsuzluğa sürüklenip depresyona girebilir. Bu da onların iştahlarını kaybetmelerine neden olabilir.

*Beslenme yöntemi:

Tek yönlü besleme ilerleyen zaman içerisinde köpeğinizin yemeğe karşı ilgisinin düşmesine neden olabilir. Ara ara beslenme şeklini değiştirmek ya da öğünlerini çeşitlendirerek zenginleştirmek yemeğe karşı olan ilgiyi yeniden oluşturabilir.

Haberin Devamı

SICAKTA İSTEĞİ AZALIR

*Çevresel faktörler:

Köpeğin yaşadığı çevre ısısının yüksek olması kalori ihtiyacını düşürür. Özellikle yaz aylarında mamaya karşı olan isteğin düşük olmasının sebebi genellikle bu durumdur. Köpeğin ortamının ya da kendisinin serinletilmesi beslenme saatlerinin günün serin saatlerine çekilmesi çözüm olabilir.

*Yetiştirme hataları:

Sürekli açık beslenmeye tabi tutulan köpekler ve iştah kayıplarında devamlı alternatif sunulan dostunuzun mızmızlık göstermesi beklenen bir sonuçtur. Köpeğinizin beslenme yönetiminde ısrarcı ve disiplinli davranmanız problemin çözümünde etkili olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları