Bedri Rahmi Eyüboğlu haberleri sayfasında Bedri Rahmi Eyüboğlu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 841 Bedri Rahmi Eyüboğlu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bedri Rahmi Eyüboğlu (d. 1911, Görele, Giresun - (ö. 21 Eylül 1975, İstanbul), Türk ressam ve şairdir.
ANADOLU’NUN kültürel mirasını sanatında ve edebiyatında en iyi kullanan kültür abidelerinden biri Bedri Rahmi Eyüboğlu. 64 yıllık yaşamı boyunca resimlerinde ve şiirlerinde halk sanatını yorumlamış, şiir ve düzyazı dışında, resim, yazma, gravür, serigrafi, litografi, mozaik, seramik, vitray ve heykel gibi birçok formda eser vermiş büyük bir sanatçı.
#Bedri Rahmı EyüboğluİLKOKUL çağında okuyup en çok etkilendiğim yazarlardan biriydi Kemalettin Tuğcu. Ailesinden ayrı düşmüş, kimi kaçırılmış kimi evlatlık verilmiş, hayatın zor şartlarıyla mücadele etmek zorunda kalan ama bütün bu olumsuzluklara rağmen asla kötü tarafı seçmeyen, sonunda iyilerin kazandığı çocukların hikayelerini anlatırdı.
#Kemalettin TuğcuTürkiye’yi Büyükelçi olarak Portekiz, KKTC ve İsveç’te temsil etmiş olan emekli diplomat Kaya Türkmen’in “Devlet Terbiyesi” başlıklı hatıratını okurken karşıma sürpriz bir şekilde ünlü şair ve ressamımız Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun büyük bir sanat eserinin başına gelen bir felaketin öyküsüyle karşılaştım.
#Bedri Rahmi Eyüboğlu‘Plakçılar Çarşısı’ olarak da bilinen Unkapanı’ndaki İMÇ Blokları’nda Bedri Rahmi Eyüboğlu’na ait 2 mozaik panodan dökülen mozaikleri Hürriyet daha önce ‘Sanat tanelerini kurtarın’ başlığıyla gündeme taşımıştı. Şimdi ise İMÇ yönetimi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde mozaiklerin restore edileceği belirtildi.
#İMÇ BloklarıDoğubank İşhanı’nda gerçekleştirilen tadilat çalışmaları sırasında ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’na ait mozaiklerin üzeri yalıtım malzemeleri ile kapatıldı. 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu mozaiklerin üzerinin açılması yönünde karar aldı. İşhanı yönetimi ise “Bizim için maliyetli bir iş olacak” dedi.
#GazetehaberleriKüçük bir Anadolu şehrinde; bahçeli, iki katlı, badem çiçeklerinin pencereden içeri girdiği bir evde büyüdü. İkinci Dünya Savaşı nedeniyle Türkiye’ye geri çağrılan öğretmenler tarafından yetiştirildi. Resme gönül verdi. İlk sergisini bir lise öğrencisiyken açtı. Yeteneği onu Akademi’ye taşıdı. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi oldu. 60 yıl durup dinlenmeden üretti. Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Devrim Erbil’le, onun resimlerinden ilhamla kaleme alınan metinlerden oluşan kitap vesilesiyle buluştuk.
#İkinci Dünya Savaşıİstanbul Modern’in tekstilin yaşamın farklı yönleriyle ne kadar ilişkili olduğunu gösteren 'İplikten Çözülenler' sergisinin ilk etkinliğine sanat tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu konuk olacak. Şerifoğlu, 18 Nisan Perşembe günü saat 18.00’deki söyleşide kaybolmaya yüz tutmuş yazmacılığı 'güzel ve faydalı' düşüncesiyle ele alan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun sanat pratiğini izleyicilerle paylaşacak.
#İstanbul ModernTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası koleksiyonundan derlenerek hazırlanan “Bizim Sayfilerimiz” adlı sergi AKS’de açıldı. Sosyal hayat tarihinde önemli bir yer tutan sayfiye kültürünün yansıtıldığı sergide resim sanatına adını yazdırmış Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Fikret Otyam ve Devrim Erbil gibi sanatçıların eserleri yer alıyor.
#Bizim SayfiyelerimizBEYAZ Müzayede tarafından düzenlenen 54. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’nde 82 sanatçının 159 eseri satışa sunulacak. 10 Mart Pazar günü saat 14.00’te SwissOtel’de gerçekleştirilecek müzayedenin öne çıkan eserleri, Ömer Uluç’un ‘Nü’ eseri ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘Kilimli Soyut Adam’ı.
#Ömer UluçUsta sanatçımız Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun yazdığı mektupların zarfları Beyoğlu’ndaki Casa Botter’de sergileniyor. Eyüboğlu’nun resimlerini ve desenlerini görmek isteyenler İş Bankası Resim Heykel Müzesi ve Galeri Selvin’de süren sergileri ziyaret edebilir.
#Meltem FIRATLITÜRKİYE’NİN önde gelen müzayede kuruluşu Artam Antik A.Ş. yılın son müzayedesinde Türk sanatının farklı dönemlerinden sanatçıların eserlerini bir araya getirdiği seçkisini satışa sundu. 21 Aralık Pazar günü sona erecek müzayededeki eserlere internet üzerinden teklif verilebiliyor.
#MüzeGüzel nedir? Nerede bulunur? Sanat hayatındaki 65. yılını geride bırakan ressam, heykeltıraş, yazar ve sanat tarihçisi Gürol Sözen’e göre bu sorunun cevabı çok basit: Doğada… Atölyesinde eski albümleri karıştırırken bir yandan kendi hikâyesini dinledik bir yandan başta Anadolu’dakiler olmak üzere uygarlıklar tarihinde bir yolculuğa çıktık, güzeli ve güzeli arayış çabalarını konuştuk.
#Gürol SözenCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi"nde açılışında konuştu. 28 Şubat dönemi ve sonrasında başörtüsü yasağı başta olmak üzere yaşananları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Okullarda, üniversitelerde yürütülen cadı avını nasıl unutabiliriz?" dedi.
#Recep Tayyip Erdoğanİzmir basını, Saya Holding’in ana sponsorluğunu üstlendiği Klaros Antik Kenti’nde düzenlenen özel geziye katılarak binlerce yıllık kehanet merkezini yerinde inceledi. Saya Holding yönetimi, Klaros desteğini Ege’nin kültürel mirasına sahip çıkma vizyonuyla açıkladı. Ziyarette Folkart, Volt Teknoloji ve Humanis yöneticileri de hazır bulunarak grubun İzmir odaklı kültür stratejisini paylaştı.
#Saya HoldingAnadolu Ajansı'nın "Zirvedeki İsimlerin Emektar Öğretmenleri" başlıklı dosyasında onlarca öğrencinin yetişmesinde rol alan, oyuncu ve sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nun da lisede öğretmeni olan Hanife Ünsal'ın hikayesine yer verildi.
#Kenan İmirzalıoğluİSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik ‘yolsuzluk’ iddiasıyla hazırlanan iddianamede, işinsanı Murat Kapki’nin ‘kasası’ olduğu öne sürülen oyuncu Serkan Balbal etkin pişmanlıktan faydalanarak verdiği ifadesinde Kapki’nin İBB görevlilerine Rolex saat dağıttığını anlattı.
#Yolsuzlukİstanbul Manifaturacılar Çarşısı (İMÇ), kırsaldan kente göçün hızlandığı 1980’li yıllarda Türkiye sinemasındaki arabesk müzik etkisinin hafızamıza kazıdığı bir yapı oldu. Bu yılların etkisiyle “Plakçılar Çarşısı” olarak da bilinen İMÇ, modern mimarinin önemli örneklerinden biri.
#Sanat AtölyeleriBu toprakların ışığını ve ruhunu tuvallerine taşımış sanatçıların eserleri Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndan bir seçkiyle Anadolu yoluna çıktı. ‘Herkes İçin Sanat: Anadolu Sergileri’ projesi kapsamındaki ilk sergi İbrahim Çallı’nın eserleriyle Denizli’nin Çal ilçesinde sanatseverlerle buluştu.
#Uygar TAYLANBu yıl sahnedeki 60. yılını kutlayan tiyatromuzun usta ismi Suna Keskin ile beraberiz. Onu evde bulmak zor; ya sahnede ya izleyici koltuğunda ya da turnede… Diyor ki: “Çok titizdim, patatesleri, elmaları bile sabunluyordum. Beni tiyatro iyileştirdi. Tiyatroyla insan daha mutlu, daha keyifli, daha sosyal, daha eğlenceli oluyor.”
#Suna Keskin5,5 yaşındaki kızım Lorin, okulda öğrendiği Atatürk’le ilgili her şeyi heyecanla anlatıyor evde. 10 Kasım haftasında “Anıtkabir’de uyuyormuş Atamız, gidelim oraya” diye öyle içten istedi ki “Tamam” dedim, “Söz, sömestirde gideceğiz”. Ankara’ya seyahat edecek aileler için bu gezimizi madde madde planladık: Anıtkabir’den Kelime Müzesi’ne başkentte çocukla gezilecek noktaları listeledik.
#Gizem CoşkunardaGüçlü sesi, sayısız hit şarkısı ve konserleriyle müziğe damgasını vurdu. Yıllarca genç kızların ideal damat adayı, ailelerin beyefendi sanatçısı oldu. Yeni şarkısı ‘Öpseydin Yaralarımdan’ı çıkaran Erol Evgin’le şarkısını, aşkı, şimdiyi, geçmişi ve elbette her zaman çok iyi koruduğu formunu konuştuk. Genetiği, prensipleri, asla bozmadığı çizgisi belki de onun en büyük gençlik sırları. “Tavırlarımı değiştirecek ya da yolumu şaşıracak kadar hırs yapmadım” diyor.
#Erol EvginSeyahat etmek ruhumuza, zihnimize ve bedenimize çok iyi geliyor, bunu artık hepimiz biliyoruz. Ama sarı yazda Güney’e inip o mis gibi deniz kokusunu içimize çekmek daha büyük bir mutluluk sebebi. Marmaris, Datça, Fethiye ve Göcek’in en güzel köşeleri hatta mavi turlar bile kasım sonuna kadar emrinize amade.
#Ege















