‘Pazaryeri’ ilk kez müzayedeye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Pazaryeri’ ilk kez müzayedeye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2019 09:47

ARTAM Antik A.Ş.’nin 17 Mart Pazar günü Antik Palace’da gerçekleştireceği 303’üncü müzayedesinde çağdaş Türk resminin usta isimlerine ait eserler satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Erol Akyavaş, Nedim Günsür, Orhan Peker, Turan Erol, Devrim Erbil gibi birçok sanatçıya hocalık yapmış, ustaların ustası olarak anılan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘Pazaryeri’ konulu eseri ilk kez müzayedede satışa sunulacak. Sanatçının aile koleksiyonundan günümüze gelen, 125x150 cm. ebatlarındaki eser, tuval üzerine yağlıboya, imzalı ve 1934 tarihli. Sanatçının Anadolu’ya hayranlığının tuvaldeki yansıması olan eserin müzayede açılış fiyatı 500 bin TL. 

USTALAR GEÇİDİ
Fahrel Nisa Zeid’in ‘Güneş’ konulu soyut çalışmaları ile ‘Paris’te Sebze Pazarı’ isimli eserleri de müzayedenin öne çıkan eserleri arasında. Burhan Doğançay’ın ‘Kalp’ konulu tuval çalışması ve duvarlar serisinden farklı dönem eserleri ile Erol Akyavaş’ın farklı dönemlerinden 5 eseri müzayedede yer alıyor. Neşe Erdok’un satışa çıkacak ‘Tanık’ isimli eseri ise 200x150 cm. ebatları ile sanatçının bilinen en görkemli kendi portresi olarak öne çıkıyor.
Nejad Melih Devrim imzalı soyut çalışmaları, Selim Turan, Mübin Orhon, Abidin Dino ve Avni Arbaş gibi Paris ekolünün önde gelen isimlerinin eserleri de müzayedede yer alıyor. Olgaç Artam’ın yöneteceği müzayede saat 15.00’de başlayacak. www.artam.com

BAKMADAN GEÇME!