Lavanta tarlasında sarı yaz

KestelINN Alaçatı’da bu yaz hizmete giren butik bir sanat oteli. Bir lavanta tarlası da olan otel, bu alanda konukları için özel davetler düzenliyor.

Haberin Devamı

Çeşme Ovacık’ta bir lavanta tarlası... Akşam serinliği çökünce her yanı nasıl güzel bir koku sarıyor, anlatamam. İnsanın birazcık da uykusunu getiriyor ama uyumamam lazım. Türkiye’de bu işi yapan ilk kadın, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ve ekibinden Ege Gastronomi Projesi’ni dinliyoruz. Amaç Türkiye’nin ilk yaşayan laboratuvarı kabul edilen Tarım Teknoloji Merkezi sayesinde yeni teknolojileri sahadaki çiftçilerle buluşturmak. Yıldız ürünler seçip onlara odaklanılmasını sağlamak... Başkan heyecanla anlatıyor; bu çabaların sonucunda bir tarım teknolojileri üniversitesi kurulacak. Bu umut verici sunuma, bölgenin ürünlerinden oluşan harika bir ziyafet eşlik ediyor.

Lavanta tarlasında sarı yaz

Haberin Devamı

İçinde bulunduğumuz lavanta tarlasının adı da Tarla. Çeşme’de yazın en ilginç mekânlarından biri olmuş. Alaçatı’da bu yaz açılan KestelINN butik oteline ait.

Şimdilik sadece otel misafirlerine böyle özel vesilelerle hizmet veriyor. KestelINN, 7 odalı butik bir sanat oteli. Küçük, sade ama şık. Alaçatı âşığı mimar ve sanatçı Hakan Ezer tarafından tasarlanmış. Odalarda antika eşyanın yanı sıra Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Dino gibi ünlü ressamların eserleri de sergileniyor. 

Lavanta tarlasında sarı yaz

 

ÇALIŞANLAR EĞİTİM ALIYOR

Otelin servis felsefesi de yine sürdürülebilirlik üzerine kurulmuş. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan TR-1 Kriterleri 1. Aşama Sertifikası almışlar. Tüm atıklar ayrıştırılıyor, gıda atıkları peyzaj alanlarında kullanılıyor. Bütün servis alanlarında geri dönüşümden elde edilmiş ve doğada çözülebilen ürünler kullanılıyor. Örneğin çözülebilen çöp poşetleri... Çalışanlar bunun için düzenli eğitimlerden geçiyor.

Hani sezonun tantanasından uzak, sarı yazın tatlışlığında bir kaçamak düşünürseniz, aklınızda olsun. Hele ki bugün ve yarın Çeşme Festivali devam ederken... (0232) 726 00 00

Haberin Devamı

Lavanta tarlasında sarı yaz

 

KURUÇEŞME’NİN EN BAKİR MEKÂNI

Yönetmen Sinan Çetin’in Kuruçeşme’de montaj stüdyosu ve ofis olarak kullandığı yer Plato adıyla çok amaçlı bir mekâna dönüştü. Yeşillikler içinde, kapalı alan, bahçe, kış bahçesi ve toplantı odası olan Plato’da aynı anda hem konser, hem karaoke partisi hem de bir Anadolu kulübünün toplantısı yapılıyor örneğin.

Lavanta tarlasında sarı yaz

Burası iki yönden bakir bir yer. Birincisi; çevre düzenlemesi falan yapılmamış, Sinan Çetin misafirlerini ağırlarken nasılsa öyle bırakılmış. Bu haliyle biraz salaş. İkincisiyse zaman içinde nasıl bir yere dönüşeceğine yine müşteriler karar verecek.

“İsteyen gelsin şirket toplantısını yapsın, isteyen alsın bilgisayarını çalışsın, isteyen doğum gününü kutlasın. Biz her talebe göre eğilip bükülebiliyoruz, caz orkestrası da temin edebiliriz, spesifik bir catering de” diyor işletmeciler Can Bozoklar ve Sacit Papakçı.

Haberin Devamı

Aslında menajerlik işi yaptıkları için de Simge Sağın, Gökhan Türkmen, Emre Aydın, İrem Derici gibi ünlülere rastlamak mümkün Plato’da. Kokteyller 450 lira. (0532) 221 46 00

Yazarın Tüm Yazıları