MENÜ

Adana Kebap

Adana Kebap ile ilgili tüm haberleri, son dakika Adana Kebap haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Adana Kebap haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 1.111 Adana Kebap haberi bulunmuştur.

Adana Kebap Haberleri

Mangal güneşi

Mangal güneşi

Günümüzün en önemli enerji kaynağı güneş ve bu temiz enerjiyi değerlendirmek için her geçen gün yeni teknolojiler geliştiriliyor. Güneş enerjisinin son örneklerini günlük hayatta görmeye başladık. Artık hayatımızın farklı alanlarında kullandığımız ürünleri güneş enerjisiyle çalıştırabilmek mümkün. Yeni nesil harici bataryaları yani ‘powerbank’leri güneş enerjisiyle şarj ediyoruz. Hoparlörlerin sesi güneş enerjisiyle çıkıyor. Hatta mangalı bile güneş enerjisiyle yakmaya başladık.

14.07.2019Ekonomi
Mustafa Yıldızdoğan’dan müzik ‘şölen’i

Mustafa Yıldızdoğan’dan müzik ‘şölen’i

Almanya Türk Federasyon Bavyera birinci Bölge Başkanlığı’na bağlı Nürnberg Ülkü Ocağı tarafından St. Leonhard Parkı’nda 3 gün süren ‘Geleneksel Yaz Şöleni’ düzenlendi.

10.06.2019Avrupa
Adana’ya girişin 10 anahtarı

Adana’ya girişin 10 anahtarı

Adana denince akla hemen muhteşem yemekleri gelse de kentin ziyaretçilerine sunacağı çok daha fazla şey var. Şu sıralar 3-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek ‘Portakal Çiçeği Festivali’ne hazırlanıyorlar. Sokakları renk cümbüşüne çeviren festival için gitmişken, yapmadan dönmemeniz gerekenleri Adanalılara, Adana’yı bilenlere sorduk..

25.03.2019Seyahat
Oscar mutfağında bir Türk şef: Cihan Kıpçak

Oscar mutfağında bir Türk şef: Cihan Kıpçak

Türk şef Cihan Kıpçak, son iki yıldır "Oscar Ödülleri" olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödülü olan "Akademi Ödülleri" gecesinde yemek sofralarını Türk yemekleriyle donatıyor.

Oscar mutfağında bir Türk şef: Cihan Kıpçak

Oscar mutfağında bir Türk şef: Cihan Kıpçak

 Türk şef Cihan Kıpçak, son iki yıldır "Oscar Ödülleri" olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödülü olan "Akademi Ödülleri" gecesinde yemek sofralarını Türk yemekleriyle donatıyor.

28.02.2019Keyif
Bradley, İzmir börülcesi istedi

Bradley, İzmir börülcesi istedi

91’inci Oscar ödülleri, yarın Los Angeles’ta sahiplerini bulacak. Törenin ardından Dolby Tiyatrosu’nun beşinci katındaki Governors Ball’da sunulacak Oscar yemeğinin 25 yıllık patronu şef Wolfgang Puck, masanın detaylarını Barbaros Tapan’a anlattı.

23.02.2019Magazin
Gelinim Mutfakta son bölümde kim birinci oldu

Gelinim Mutfakta son bölümde kim birinci oldu?

Gelinim Mutfakta 189. bölümüyle ekranlardaydı. Haftanın finaline kısa bir süre kalması nedeniyle rekabet dozunun yükseldiği Gelinim Mutfakta’nın son bölümünde Reyhan Hanım’ın mesajı kaynanaları birbirine düşürdü. Kaynanalar odasında ‘Sultan kim?’ tartışması yaşandı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?

6.12.2018Televizyon
Adana kebap nasıl yapılır Adana kebap tarifi

Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebap tarifi

Adana kebabı, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Adana kebabının servisini yaparken yeşillik, sumaklı soğan salatası veya salata tercih edilir. Peki, Adana kebap nasıl yapılır?

Tanıtım festivali

Tanıtım festivali

Hürriyet Gazetesi tarafından Nef ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen Ekonomi Zirvesi’nin 2’nci oturumunda “Adanalı Olmak” adlı panel düzenlendi.

24.11.2018Ekonomi
En lezzetli Adana kebap işte böyle yapılır

En lezzetli Adana kebap işte böyle yapılır

Metrelik kebaplarıyla ustalığını konuşturan Kemal Dağlı ile mutfağa girdik, adım adım adana kebap yapılışına tanıklık ettik… Ve lezzetli kebabın sırlarını öğrendik.

Kebapçılar bu yeminle göreve başladı

Kebapçılar bu yeminle göreve başladı

Kayseri'de kebapçı sertifikası almaya hak kazananlar, 'Halk sağlığını önde tutacağıma, kendi yemediğimi başkasına yedirmeyeceğime, bozuk gıda satmayacağıma, gramajlara uyacağıma, mesleğime saygı duyacağıma, yeminime sadık kalacağıma, namusum ve şerefim üzerine and içerim' diyerek yemin etti.

3.05.2018Gündem
Adana’nın portakalı Türkiye’nin karnavalı

Adana’nın portakalı Türkiye’nin karnavalı

2013’te küçük bir etkinlik olarak başlayan ‘Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’ bugün yüzbinlerce kişinin katıldığı, eğlencenin doruğa ulaştığı ‘Türkiye’nin tek karnavalı’ olma özelliğini taşıyor. ‘Nisanda Adana’da’ sloganıyla yapılan bu karnavala her yıl aynı coşkuyla katılıyorum. Her yıl o tarihin gelmesini iple çekiyorum.

19.03.2018Seyahat
Şurası söyleşip güldüğümüz yer...

Şurası söyleşip güldüğümüz yer...

Bu bir gün olacaktı! Bu kez yolum, çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği mahalleye düştü. Bildik sokaklara, tanıdık insanlara, hatta akrabalara dışarıdan bakmaya çalışmak zor; şahsi geçmişin izini sürmek eğlenceliydi. Hasılı, sınırları Çatalçeşme’den Altıntepe’ye genişleterek yaptığım Bostancı turunun yeri apayrı...

Adana kebap isyanı

Adana kebap isyanı

Adana'da ele geçirilen ve Türkiye gündemini sarsan kaçak at ve eşek eti haberlerine tepki gösteren kebapçılar, adı kentle özdeşleşen Adana Kebabı'na kesinlikle gölge düşürülmemesini istedi.

3.01.2018Gündem
Bize alıştı Müthiş üçlemesi çay, baklava, Adana kebap...

Bize alıştı! Müthiş üçlemesi çay, baklava, Adana kebap...

Fenerbahçe'nin yıldızı Giuliano enlerini açıkladı... Sambacı, Türkiye'ye çabuk alıştığını da kanıtladı.

7.12.2017Futbol
Adana Kebap ve şalgamı uluslararası alanda tescillenecek

Adana Kebap ve şalgamı uluslararası alanda tescillenecek

Adana Kebabı’nın korunarak gelecek nesillere taşınması için Türk Patent Enstitüsü’nden ’coğrafi işaret ve tescil belgesi’ alan Adana Ticaret Odası (ATO), şalgamın da uluslararası patent başvuru sistemine üye 148 ülkede tescillenmesi için yaptığı başvuru sürecini yakından izliyor.

8.10.2017Ekonomi
İstanbulda En İyi Kebap Nerede Yenir

İstanbul'da En İyi Kebap Nerede Yenir?

İstanbul’da iyi bir Adana kebabı yemek istiyorsanız tavsiyemize bir göz atın…

5.07.2017İyi Yaşam

Yazar Sonuçları

Adana kebabı Rekorlar Kitabı’na girdi

Geçen ay yapılan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde bir rekor denemesi yapıldı. “Tek şişte et pişirme” rekoru 233.6 metreyle kırıldı ve Adana kebabı, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

10.11.2019

İzmir’in yükselen yıldızı Od Urla

Bu yıl 20 Ekim’de gerçekleşen İzmir Gastro Fest’in yurtdışından ve yurtiçinden gelen konuşmacı ve şef konukları için verdiği ‘hoş geldiniz yemeği’, birinci yılını kutlayan Od Urla’da yapıldı. Baştan sona her şeyiyle mükemmel bir geceydi.

2.11.2019

Değişme yok, eskisi kadar iyi ADANA OCAKBAŞI

Burası, yandaki dükkânı alıp biraz genişledikten sonra sosyal medyada bazı olumsuz yorumlar gördüm. ‘Vedat Milor Lezzet Rehberi’nde burası özellikle tavsiye edilen bir kebapçı. Acaba kalitede bir değişme olmuş muydu? Gidip görmek elzem oldu.

19.10.2019

Bir kötü, bir vasat, bir iyi, bir çok iyi, bir de olağan dışı lezzet tattım Adanalı Yusuf Usta

Bizde fast food’la şef mutfağı arası, yöresel, makul fiyat ve leziz yemekleri olan mekân çok. Çünkü hem alıcıları var hem de ne yapmak istediğini bilen ve işinin ehli zanaatkârlarımız yok değil. Özellikle de et ve kebap işinde. Yusuf Usta da bunlardan biri. Kendisinin sloganı şöyle: ‘Dünyada kebap, ahirette sevap’. Bence dünyada sevap işlemenin bir yolu da yaptığın işin hakkını vermek.

21.09.2019

Balığa limon sıkılır mı?

Acaba neden her konuda doğru soruları sorup bilgimizi derinleştirmek yerine, yanlış soruları sorup, gereksiz şekilde kutuplaşıyoruz? Neden yarım yamalak bilgileri mutlak doğru kabul edip ufkumuzu durup dururken daraltıyoruz?

1.09.2019

Mansur Bey ile Ekrem Bey arasındaki farklar

Mansur Bey’in belalısı Melih Gökçek... Ekrem Bey’in belalısı galiba kendisi...

12.08.2019

Ah o geleceğin bayramları!

Bir ara reklamcılar ne ağlattı bizi.

8.08.2019

Başarılı olunca kalite aşağı inmemiş HARBİ ADANA OCAKBAŞI

Burası tertemiz, rahat ve oldukça şık, bazı masaları manzaralı bir mekân. Aradan bir buçuk yıl geçtiği için tekrar gittim. Sonuç? Daha bile çok beğendim. Genel trende uymamışlar.

27.07.2019

Tam istediğim gibi... Orta-az pişmiş ve içi sulu

Zula İstanbul’da yediğim burger tam istediğim gibi; orta-az pişmiş ve içi sulu. Dana sosisli sandvici daha da çok sevdim. Karamelize soğan, sarmısaklı mayonez, cheddar, ballı hardal ve kereviz ‘relish’le sunuluyor. Öğrencilik yıllarımda Berkeley’de, Top Dog adlı minik dükkânda yediklerimden daha iyi. Ama en mükemmeli ‘taco’... Dana kaburgası kullanılmış. Ağır pişmiş, sulu kalmış. Nefis!

17.08.2018

Herkesin “Nurlu”su…

Lise 2. Sınıfta eğitim hayatını yarıda bırakıp Fatih Aksoy ile dünyevine giriyor. Çocukluğundan bu yana da mutfak işlerini çok seviyor. Evlendikten sonra da okuyamamak içinde uhde kalınca dışardan bitirmelerle diplomasına kavuşuyor.

29.07.2018

Biz Adanalıyık kebabı severik

İlk Adana seyahatimizde otogardaki Onbaşılar Kebapçısı’nda hayatımızın ilk şalgam suyunu içip, sumaklı közlenmiş soğan salatasını tatmıştık. Neşeli, eğlenceyi seven ve ağzının tadını bilenlerin şehri Adana’yı, sonrasında pek çok kez ziyaret ettim. Bu hafta size Adana’dan sesleniyorum.

26.05.2018

Farklı bir deneyim isteyenlere: Van Gölü Ekspresi

Bu yıl kış aylarının sosyal medyadaki seyahat trendi tartışmasız Doğu Ekspresi’yle Kars yolculuğuydu. Kars’tan sonra yeni adres ise Van Gölü Ekspresi... Bu rota benim de en büyük hayallerimden biriydi. Geçen kış Doğu Ekspresi'yle Kars'a giderken planım Van'a gitmek ve oradan da Van Gölü Ekspresi’yle dönmekti ama gerçekleştirememiştim. Bu sefer dönüşü yok, bu iş olacaktı ve yola koyuldum. Önce uçakla Van’a gidip adım atılmadık yer bırakmadım. Sonrası ise Van Gölü Ekspresi’yle geri dönüş. Neler yaşadım neler… İşte size Van Gölü Ekspresi maceram…

25.05.2018

Üç maddede iktidar neden bocalıyor?

- MADDE BİR: Karşılarındaki muhalefet, biraz değişmiş gibi... Birkaç marjinal gerzek hariç muhalefet adına konuşan hiç kimse, “biz ve onlar” siyasetine münasip kaçacak bir tutum almıyor. Bu da iktidarda bir bocalamaya yol açıyor.

20.05.2018

Çeeeek bi Adana kebap...

Satır kullanmak zor. Ritm ile hafif vurarak kavisinde beşik gibi, ahenkle sallarken eti kıyacaksın. Aynı anda ‘Adana’nın yolları taştan, sen çıkardın kebap beni baştan’ türküsünü mırıldanacaksın. Bol kırmızı biberi cömertçe çalışacak ve elinle bi güzel yoğuracaksın. Yassı şişe eti güzelce sıkacaksın. Kömürü sık sık yelleyeceksin. Kebabı lavaşın arasına yorgan gibisarıp çekeceksin. Adana’da işte tam da bunları, kebabın hasını yaptım...

24.04.2018

Harbi çok iyi

Bu kadar nezih ve işini hem severek hem de özenle yapan bir ocakbaşının olması, İstanbul için harika bir olay. Ortaköy’deki Harbi Adana çok iyi. Adana kebap tam istediğim gibi, kaburga süper, yağlıkara şimdiye kadar yediklerimin en lezizi...

6.04.2018

“Soran olursa Adana’nın karnavalına gidiyoruz!!!”

“"Egosu yok, kompleksleri yok, kaprisleri yok" diye yazıldı, çizildi, konuşuldu ve bilindi… Hakikaten de yok! Olabildiğince doğal, samimi… "Röportajda spor takılalım uyar mı size?" dedim… "Neden olmasın, Converse de giyeyim mi?" dedi…Hatta öyle bir iletişim içine girdiriyor ki "CEO mu o da kim?" diyor insan…”

5.04.2018

Sabah baş ağrılarının 10 nedeni

Baş ağrısının her türlüsü tatsızdır, tedirgin edicidir. Dahası keyif kaçırıcıdır. Ama en berbatı hemen her sabaha baş ağrılarıyla başlamaktır. Sabah baş ağrıları deyip geçmeyin, emin olun ki çoğunun arkasında bir sağlık sorunu vardır. Neler mi? Merak ediyorsanız buyurun ilk 10 nedene...

28.03.2018

Bornozları giydik, Denizli sokaklarına çıktık!

Denizli son zamanlarda yolumun çok sık düştüğü bir şehir oldu. Geçtiğimiz yaz iki kere bu güzel şehre gittim. Pamukkale’yi ise tam dört kere ziyaret ettim. Zaten oraya ne kadar sık gitsem de bıkacağımı sanmıyorum. Büyüleyici bir yer!

26.03.2018

Şehrin en iyi kaburgası ADANA OCAKBAŞI KURTULUŞ

Adana Ocakbaşı, gerçek Adana kebabı yapıyor. Ama sadece kebap değil. Buraya her gidişimde beni mükemmel bir ziyafet karşılıyor. Ne gibi mi?

23.03.2018

Adana kebapla mutfağımız dünyaya açılır mı?

Bir ay kadar önce tüm dünyadaki Wolfgang Puck restoranlarının genel koordinatörü Alex Resnik’le İstanbul Spago’da buluştuğumuzda bu yıl Oscar töreninden sonra düzenlenen partinin menüsünün Türk mutfağı konseptinde olacağı müjdesini vermişti.

9.03.2018

Oscar menüsünde kebap

Ünlü aşçı Wolfgang Puck, bu yıl 4 Mart gecesi gerçekleşecek olan Oscar Ödül Töreni’nin yemek menüsüne üç Türk lezzetini ekledi. 90 yıllık Oscar tarihinde menüde ilk kez Türk yemeklerinin de yer aldığını belirten şef, sadece Oscar’a özel İstanbul’daki restoranı Spago’dan şef Cihan Kıpçak ve Yiğit Mirzaoğlu’nu Los Angeles’a getirdiğini söyledi.

1.03.2018

Erzurum’un damak çatlatan mekanları

Erzurum’a geçtiğimiz günlerde ikinci kez gittim. İlk gittiğimde de, bu son gidişimde de lezzet açısından beni fazlasıyla memnun eden bir şehirle karşılaştım. Bir kere ben tam bir Cağ Kebabı hayranıyım. Herkes 3-4 şişle doyarken benim bu kebapta hiç sınırım yok. Çok seviyorum. O yüzden Erzurum benim kalbimde hep ayrı bir yerde.

6.02.2018

Yeşilyurt’ta bir hayal kırıklığı: Fener Balık Lokantası

Bir yere gitmeden önce ince eleyip sık dokuyorum. Bunun için de tanıdıklarıma ve okuyuculara güveniyorum. Genellikle de hayal kırıklığına uğramıyorum. Ama kaza kurşunları oluyor. Yeşilyurt’taki bu lokanta gibi.

19.01.2018

2017 onlar için nasıl geçti?

- TAYYİP ERDOĞAN: 2017’de diğer yıllara oranla daha az “sen kimsin be” dedi.

29.12.2017

Adana’da lezzete doyduk!

Adana’ya ilk kez 10 yıl önce gitmiştim. O zamanlar yemekle bu kadar içli dışlı biri olmadığımdan ve çok da fazla şehirde kalmadığımızdan baraj gölü manzaralı mekanlardan birine gitmiş ve Adana kebap yemiştik. Aradan geçen 10 yılda Adana, gidip gören ve lezzetlerini deneyenlerin hikayelerini dinleyerek iç çektiğim ve hep bir plan yapıp sonunda bir nedenden ötürü iptal ettiğim içimde ukte kalan bir şehir oldu benim için.

24.10.2017

Ogün bugündür hiç ayrılmadık

Ogün Meyhane deyince aklıma hep güzel şeyler geliyor ve tebessüm ediyorum. Uzun süre görmediğiniz ama sanki hiç ayrı zaman geçirmemiş hissettiğiniz arkadaşınız gibi.

8.09.2017