Geriİncili Gastronomi Rehberi Yiyecekleri Dondurucuda Saklamanın Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yiyecekleri Dondurucuda Saklamanın Püf Noktaları

Yiyecekleri Dondurucuda Saklamanın Püf Noktaları

Mevsimi dışında tüketmek istediğiniz yiyecekleri nasıl saklayabilirsiniz?

Yaz mevsiminin sonuna gelmemizle beraber mutfaklarda da kışlık hazırlıklar başladı. Konserve domatesler yapıldı. Tarhanalar güneşte kurutulmaya bırakıldı. Tabii bir de mevsimin sebze ve meyveleri de dondurucularda yerini almaya başladı. Tüm kış dondurucunuzda olan sebze ve meyveleri kullanarak pratik bir şekilde yemek yapabilirsiniz. Peki dondurucuya yiyeceklerinizi depolamadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Öncelikle saklayacağınız sebze ve meyveleri ayırmakla işe başlayabilirsiniz. Bezelye ve barbunyaları ayıklarken, taze meyveleri bol su ile iyice yıkamanız önemli.

Saklamak için cam kaplar kullanmamanız önerilir. Dondurulmanın etkisi ile cam kaplar kırılabilir. Bu yüzden dondurucular için kullanılan poşetlerden edinmenizde fayda var.

Et ve balıkları da bu şeffaf poşetlerde saklayabilirsiniz.

Kesilmeye müsait bazı sebze ve meyveleri kullanıma hazır şekilde keserek saklamak, yemek yaparken işlerinizi oldukça kolaylaştıracak.

Patlıcan gibi sebzeleri ise kızartıp bir süre dinlendirdikten sonra dondurucuya atabilirsiniz.

Taze fasulyeyi biraz soğan ve domates ile kavurarak dondurucuya atabilirsiniz. Bu sayede kışın çıkarıp kısa bir süre pişirerek hızlıca tüketebilirsiniz.

False