Geriİncili Gastronomi Rehberi Yılbaşında Hindi Yerine Tavuk Pişirecekler Buraya
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yılbaşında Hindi Yerine Tavuk Pişirecekler Buraya

Yılbaşında Hindi Yerine Tavuk Pişirecekler Buraya

Fırında tavuk yapmanın püf noktaları

Hindinin büyük boylarda olması, uzun süre pişmesi gibi nedenlerle bazılarımızın yeni yıl yemeği tercihi tavuk olabiliyor. Hindiye göre daha hızlı pişen, daha az porsiyon isteyenlere uygun tavuğu, fırında yaparak yılbaşı sofranızı tamamlayabilirsiniz.

Fırında tavuk yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta mevcut.

Tavuğunuzu seçerken orta boy seçmeniz ve açık renkli bir deriye sahip olan bir tavuk almanız lezzeti açısından mühim.

Yemeğinizi yapmaya başlamadan önce tavuğunuzu marine ederek, lezzetini arttırabilirsiniz.

Tavuğunuzun içini iyice temizlemeyi ihmal etmeyin. Temizlenmiş bir tavuk aldıysanız, doğrudan iç pilavınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Tavuğunuzun içini dolduracağınız pilava biraz tarçın, kestane gibi kışa uygun aromatik tatlar ekleyerek lezzeti ikiye katlayabilirsiniz.

Tavuğun derisinin altına mutlaka tereyağı yerleştirin, böylece daha çıtır ve leziz bir tavuk elde edebilirsiniz.

False