GeriMutfak Tüyoları Taş kadayıf tarifi (Ev yapımı hamur ile) || Adana usulü taş kadayıf nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taş kadayıf tarifi (Ev yapımı hamur ile) || Adana usulü taş kadayıf nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Taş kadayıf tarifi (Ev yapımı hamur ile) || Adana usulü taş kadayıf nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Adana usulü taş kadayıf sevilen şerbetli tatlılarımız arasında yer alıyor. Yassı kadayıf olarak da bilinen taş kadayıf hamuru evde hazırlandığı gibi yufkacılardan da temin edilebiliyor. Peki, Adana usulü taş kadayıf nasıl yapılır? İşte, evde kolay taş kadayıf tarifi ve malzemeleri...

Taş kadayıf evde yapımı en kolay yöresel şerbetli tatlılarımızdan biridir. Servisi için de kaymak kullanırsanız lezzetini bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Tarifimizde taş kadayıf hamuru evde yapımı yer alıyor. Siz dilerseniz hazır taş kadayıf hamurları ile pratik bir şekilde tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Evde kolay taş kadayıf nasıl yapılır merak edenlere, işte Adana usulü taş kadayıf tarifi detayları...

TAŞ KADAYIF MALZEMELERİ

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı su

1,5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

İçi için:

150 gram iri kıyılmış ceviz içi

Kızartmak için:

3/4 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

2,5 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Çeyrek limonun suyu

Üzeri için:

2 yemek kaşığı ince çekilmiş Antep fıstığı

Servis için;

50 gram kaymak

TAŞ KADAYIF NASIL YAPILIR?

Öncelikle şerbeti yaparak işe başlayın.

Su ve şekeri bir tencerede iyice karıştırıp ocağa alın.

Kaynayana kadar pişin.

Kaynamaya başladığında altını kısıp 10 dakika da böyle pişirin.

Bu sürenin sonunda limon suyunu ilave edin.

5 dakika da koyulaşması için kaynatıp altını kapatın.

Oda sıcaklığında ılınmasını beklediğiniz şerbeti soğuması için buzdolabına kaldırın.

Ilık süt, su, şeker, tuz ve kuru mayayı derin bir kasede karıştırın.

Unu da ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpın.

Karışımın üzerini streç filmle örtüp 30 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.

Kabaran hamuru yağsız tavaya pancake pişirir gibi kepçeyle aktarın.

Hamurların sadece bir tarafını pişirin ve tavadan alın.

Üstü kuruyana kadar pişirdiğiniz hamurları kenara alın.

Pişirmediğiniz tarafına ceviz koyup D harfi şeklinde kapatın.

Kenarlarını sıkıca bastırın.

Arzu ederseniz hamurları yumurtaya bulayın ve bol miktarda kızgın ayçiçeği yağında kızartın.

Yağdan çıkardığınız hamurları hemen soğumuş şerbete atın.

10 dakika şerbette beklettiğiniz tatlılarınızı alıp, Antep fıstığı ve kaymakla servis edin. Afiyet olsun…

 

False