GeriMutfak Tüyoları Soğanlı börek tarifi: Gelinim Mutfakta soğanlı börek nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğanlı börek tarifi: Gelinim Mutfakta soğanlı börek nasıl yapılır?

Soğanlı börek tarifi: Gelinim Mutfakta soğanlı börek nasıl yapılır?

Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta soğanlı börek tarifi ile sofralarımıza geliyor. Soğanlı börek tarifini el açması hamurdan hazırlayabileceğiniz gibi hazır yufka ile de kolayca yapabilirsiniz. Peki, Gelinim Mutfakta soğanlı börek nasıl yapılır? İşte, soğanlı börek tarifi ve malzemeleri...

SOĞANLI BÖREK TARİFİ

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5-5,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 kilogram kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

SOĞANLI BÖREK NASIL YAPILIR?

Öncelikle hamuru için; geniş bir yoğurma kabı içerisine sıvı yağ, ılık su, ılık süt, yumurta akı, instant maya, şeker ve tuzu ilave ederek çırpın.

Sonrasında, unu yavaş yavaş ekleyerej ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini streçleyip yarım saat kadar mayalandırın.

Diğer yandan iç harcını hazırlamaya başlayın.

Soğanları küp küp doğrayın. Tavada pembeleşinceye kadar kavurun.

Üzerine biber salçası, domates salçası, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.

Biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alın.

Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün.

Tezgaha un serpiştirerek parçaları merdane ile açın.

Açtığınız bezelere iç harcından bölüştürerek yayın ve hamuru rulo şeklinde sarın.

Ruloları 3 parmak genişliğinde kesin ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı üzerine sürün ve susam serpiştirip 170 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.

Afiyet olsun...

 

False