GeriMutfak Tüyoları SOĞAN ÇORBASI TARİFİ: Kış aylarında şifa olacak soğan çorbası malzemeleri ve yapılışı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

SOĞAN ÇORBASI TARİFİ: Kış aylarında şifa olacak soğan çorbası malzemeleri ve yapılışı

SOĞAN ÇORBASI TARİFİ: Kış aylarında şifa olacak soğan çorbası malzemeleri ve yapılışı

Fransız mutfağında olduğu kadar Türk sofralarında sıklıkla yer verilen soğan çorbası, soğuyan havalarla birlikte menülerde aranan tariflerden biri oldu. İçindeki et suyu ve bolca soğan, sarımsakla birlikte soğan çorbası tarifi kış aylarında hastalıklara karşı şifa olacak. Peki, soğan çorbası nasıl yapılır? İşte soğan çorbası tarifi ve malzemeleri...

Soğan, yemeklerin olmazsa olmazıdır. Ancak bu kez yemeğin esas malzemelesi olan soğan çorbası sofralara şifa olarak geliyor. Fransız mutfağının bu meşhur lezzeti, favorilerinizden biri olacak. İşte, soğan çorbası malzemeleri, tarifi ve yapılışı...

SOĞAN ÇORBASI MALZEMELERİ

2 adet orta boy soğan

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 tepeleme yemek kasığı un

2 su bardağı et suyu

3 su bardağı su

Üzeri için;

Krokan ekmek

Kaşar veya parmesan peyniri

SOĞAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

Soğanı da yemeklik doğrayıp sarımsakla birlikte sıvı yağda rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Kavurduğunuz soğan ve sarımsakların üzerine unu ekleyin ve yaklaşık 2 dakika karıştırmaya devam edin.

Üzerine et suyunu ve soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin 10 dakikaya yakın kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Çorbanız kaynadığında ocaktan alın ve blenderdan geçirin.

Servis için; küp küp kestiğiniz ekmekleri tereyağında kavurun, peynirleri rendeleyin ve ısıya dayanıklı kâselere koyduğunuz çorbanın üstüne önce krokan ekmekleri sonra da peynirleri serpiştirip peynirler kızarana kadar fırınlayın.

Afiyet olsun...

False