GeriMutfak Tüyoları Sebzeli köfte şiş ve zerdeçallı bademli pilav nasıl yapılır? Sebzeli ve zerdeçallı bademli pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli köfte şiş ve zerdeçallı bademli pilav nasıl yapılır? Sebzeli ve zerdeçallı bademli pilav tarifi

Sebzeli köfte şiş ve zerdeçallı bademli pilav nasıl yapılır? Sebzeli ve zerdeçallı bademli pilav tarifi

Akşam yemeği için henüz ne yapacaklarını bulamamış olanlar için enfes bir ikilimiz var: Sebzeli köfte şiş ve zerdeçallı bademli pilav. Hint safranı olarak da bilinen zerdeçal ile renklenen pilav, sebzeli köfte şiş ile sunuma hazırlanıyor, tadına doyum olmuyor. Peki, sebzeli köfte şiş ve zerdeçallı bademli pilav nasıl yapılır?

SEBZELİ KÖFTE ŞİŞ / ZERDEÇALLI BADEMLİ PİLAV

Sebzeli köfte şiş için malzemeler:
1 adet patates
10 adet çeri domates
15 adet arpacık soğan
1 adet biber
500 gram kıyma
1 adet soğan
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kimyon
Zerdeçallı bademli pilav için malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı badem – kabuksuz
2 su bardağı baldo pirinç
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı beyaz biber
1 yemek kaşığı zerdeçal
3 su bardağı su

Yapılışı:

Pirinçleri yıkayıp, süzün. Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını ekleyin.

Ardından bademleri ekleyin ve bir tur çevirin. Pirinçleri ekleyin ve kavurun.

Pirinçler iyice kavrulunca tuz ve karabiberi ekleyip, bir tur çevirin. Zerdeçalı da ekleyip kavurmaya devam edin.

Suyunu ekleyip, bir tur karıştırın. Kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pilav suyunu çekince alttan üste doğru havalandırın. Üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatın ve 10- 15 dakika dinlendirin. Sıcak servis edin.

Köfteli şiş için kıymadan köfteler yapın ve yuvarlak erik büyüklüğünde parçaları yuvarlayın.

Domates, patates köfte, biber soğan, köfte olarak şişe dizin ocakta pişirin.

False