GeriMutfak Tüyoları Şambali tatlısı nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla şambali tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şambali tatlısı nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla şambali tatlısı tarifi

Şambali tatlısı nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla şambali tatlısı tarifi

Şambali, Batı Anadolu'nun en sevilen tatlılarından biri. Şam tatlısı veya şambaba diye de bilinen şambali tatlısı, evinizde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Ancak birkaç püf noktasına dikkat etmekte fayda var. Peki şambali tatlısı nasıl yapılır? İşte şambali tatlısı tarifi...

Şambali tatlısını hazırlarken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Ayrıca tatlınızın hamuruna yağ eklemeyin. Eğer yağ ilave edilirse, hamuru kek kıvamında olabilir. Ayrıca tatlınızın güzelce kızarması için cam ya da seramik tepsi yerine metal veya alüminyum tepsi tercih edebilirsiniz.

MALZEMELER:

1,5 su bardağı yoğurt
3 su bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

3,5 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
Limon suyu

NASIL YAPILIR?

Yoğurt ve şekeri geniş bir kaba alın ve güzelce karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin. Hamurunuzun kıvamı biraz katı olacak. Daha sonra hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye alın ve üzerini düzeltin. Tatlınızın fırında her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.

Diğer taraftan da tatlınızın şerbeti için su ve şekeri tencerede kaynatın. Şerbetiniz kaynayın limon suyunu da ilave edin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve ılınması için bekletin. Tatlınızı da fırından çıkardıktan sonra ılınmasını sağlayın. Son olarak ılık tatlınızın üzerine ılık şerbeti gezdirin. Dilerseniz üzerine fıstık ya da tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz.

 

False