GeriMutfak Tüyoları Pankek tarifi: Pankek nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pankek tarifi: Pankek nasıl yapılır?

Pankek tarifi: Pankek nasıl yapılır?

Pankek, özellikle kahvaltıda sık sık yapılan yiyecekler arasında bulunuyor. Pankek tarifi ve malzemeleri yoğun ilgi görüyor. Farklı şekillerde olabileceği gibi genellikle yuvarlak yapılan yiyecek çikolata, reçel, bal gibi tatlılarla servis edilebiliyor. Peki pankek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

Pankek tarifi her dönemde merak edilen tarifler arasında bulunuyor. Kahvaltı sofralarında bu çeşide yer vermek isteyenler pankekin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorlar. Farklı meyveler ve çikolata, bal gibi tatlılarla servis edilen pankek malzemeleri arasında yumurta, şeker, süt, un, kabartma tozu ve vanilya bulunuyor.

PANKEK TARİFİ VE MALZEMELERİ

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

PANKEK NASIL YAPILIR?

Öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabında iyice çırpın.

Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak bir hamur hazırlayın.

Teflon tavaya az sıvı yağı dökün ve her tarafına dağıtın.

Bir büyük kaşık hamur dökerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyin

Üzeri göz göz olmaya başlayan pankekleri spatula ile ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin.

Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabağına alın.

Üzerine  isteğe göre pudra şekeri serpip, muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürebilir veya çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.

False