GeriMutfak Tüyoları Ödemle başınız dertteyse çaresi mutfakta olabilir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ödemle başınız dertteyse çaresi mutfakta olabilir

Ödemle başınız dertteyse çaresi mutfakta olabilir

Ödem atmanın tek yolu bol bol sıvı tüketmek. İşte ödem attıran çayların yapılışına ve tüketimine dair önemli püf noktaları.

Hücre içi sıvının hücre dışına çıkması ve doku aralarında birikmesiyle oluşan ödem, vücudun genelinde olabileceği gibi genellikle el ve ayak bileklerinde şişkinlik ile göze çarpar. Bedenimize birçok şekilde zarar veren ödemden bitkisel tariflerle kurtulmak mümkün. İşte o tariflerden birkaçı:

Maydanoz çayı: 1 litre kaynayan suyun içine bir bağ taze maydanozu atıp 3-5 dakika kaynatın. Sıcak ya da soğuk tüketilebileceğiniz bu çaya isteğe göre limon suyu da ilave edilebilirsiniz. Fazla tüketildiğinde su kaybına neden olabileceğinden günde 2 bardaktan fazla tüketilmemelidir.

Ananas, limon, zencefil, tarçın çayı: 500 mililitre suya 1 tatlı kaşığı büyüklüğünde taze zencefil, 1 dilim ananas, 1 adet çubuk tarçın ve dilimlenmiş yarım limonu ekleyip 5 dakika kadar kaynatıp süzdükten sonra gün içinde tüketebilirsiniz.

Kiraz sapı çayı: Ödem atmanın yanında idrar sökücü etkisi de olan kiraz sapı çayı birçok yönden kurtarıcınız olabilir. Bir bardak kaynamış suya 20-25 adet kurtulmuş kiraz sapını atıp kısık ateşte 3-4 dakika kadar kaynatıp süzün. Bir hafta boyunca günde 1 bardak tüketmeniz yeterli olacaktır.

Ödemle başınız dertteyse çaresi mutfakta olabilir

Mısır püskülü, defne, maydanoz, ısırgan, kiraz sapı çayı: Bir litre kaynamış suyun içerisine bir tutam mısır püskülü, bir tutam ısırgan otu, 8-10 adet kiraz sapı, 3-4 adet defne yaprağı ve 8-10 adet taze maydanoz yaprağı atıp 10 dakika kaynatın. Süzdükten sonra gün içinde 3 defa ılık olarak tüketin.

Karanfil, yeşil çay, mısır püskülü, kiraz sapı çayı: 500 mililitre kaynamış suya birer tutam mısır püskülü ve kiraz sapı, 1 tatlı kaşığı yeşil çay, 2 adet kuru karanfil ekleyip 5 dakika demleyerek süzün. Gün içinde ılık olarak tüketin.

Kuşburnu, kiraz sapı, biberiye, maydanoz çayı: 500 mililitre sıcak suya 1 dal taze biberiye, 15 adet kiraz sapı, 10 adet kuşburnu, 10 dal maydanoz ve dilimlenmiş yarım limonu ekleyip 5 dakika kaynatıp süzün. Gün içinde ılık olarak tüketin.

Rezene, limon, maydanoz çayı: 1 litre suya bir demet maydanoz, 1 yemek kaşığı rezene ve 1 adet kabuklarıyla doğranmış yeşil limon ekleyip hafif ateşte 5 dakika kaynatarak süzün. Yatmadan 1 saat kadar önce soğuk olarak tüketin.

BU SMOOTHIE METABOLİZMAYI VE YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRIYOR

False