GeriMutfak Tüyoları Nane nasıl kurutulur? Evde karartmadan fırında ve güneşte nane kurutmanın püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nane nasıl kurutulur? Evde karartmadan fırında ve güneşte nane kurutmanın püf noktaları

Nane nasıl kurutulur? Evde karartmadan fırında ve güneşte nane kurutmanın püf noktaları

Yemeklerin yanı sıra özellikle yaz aylarında salata ve içeceklerde kullanılan nane, aromatik tadı ve güzel kokusuyla en sevilen otlardan. Mutfakların olmaz olmazlarından naneyi kurutarak daha uzun sürede keyifle tüketebilirsiniz. Peki nane nasıl kurutulur? İşte evde karartmadan fırında ve güneşte nane kurutmanın püf noktaları...

Nane, yaş veya kuru olarak yemeklerde veya salatalarda tercih ediliyor. Ancak kurutulduğunda hem uzun ömürlü oluyor hem de kendi baharatınızı evde yapabiliyorsunuz. Ayrıca evde nane kurutmak da oldukça kolay. İşte evde nane kurutmanın püf noktaları...

Nane nasıl kurutulur Evde karartmadan fırında ve güneşte nane kurutmanın püf noktaları

NANE NASIL KURUTULUR?

İlk olarak nane alırken kararmamış olmasına dikkat edin. Ayrıca nane alındıktan sonra kararmaması için uzun süre bekletilmeden kurutulmalı.

Naneleri güzelce yıkayın ev suyunun süzülmesi için bekletin. Yapraklar suyunu süzdükten sonra temiz bir örtü ve kağıt serili bir tepsiye yayın. Gölge bir yerde 5 gün kadar kurutun. Tamamen kuruyunca ufalayıp kavanozda veya buzdolabı poşetinde muhafaza edip yemeklerinizi lezzetlendirebilirsiniz. 

FIRINDA NANE NASIL KURUTULUR?

Nane kurutmanın pratik yollarından biri de fırında kurutmak. Bunun için naneleri yıkadıktan sonra havlu kağıt ile iyice kurulayınız. Ardından kuru bir zemine yayıp iyice kuruması için bekletin.

Tamamen kuruyunca önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 saniye kadar bekletin. Naneler yeteri kadar kuruyunca fırını kapatın. Eğer tamamen kurumadıysa fırını kapattıktan sonra 3-4 dakika kadar bekletin.

Nane nasıl kurutulur Evde karartmadan fırında ve güneşte nane kurutmanın püf noktaları

GÜNEŞTE NANE NASIL KURUTULUR?

Naneleri dilerseniz güneşte de kurutabilirsiniz. Nane yapraklarını yıkayıp kuruttuktan sonra güneş alan bir yere temiz bir örtü serin ve üzerine naneleri yayın. Yaklaşık 2 gün bekletin. Kuruyan nanelerini ufalayarak cam kavanoza veya buzdolabı poşetine doldurabilirsiniz. Ancak nanenin güneşte rengi kaybolabilir, bu nedenle gölgede kurutulabilir.

Nane nasıl kurutulur Evde karartmadan fırında ve güneşte nane kurutmanın püf noktaları

NANE KARARTMADAN NASIL KURUTULUR?

Naneyi ilk olarak satın alırken yapraklarına dikkat edilmeli. Kararmış nane yaprakları olmamalı.

Naneyi karartmadan kurutmak için yıkadıktan sonra sulu kalmamasına ve iyice kurumasına dikkat edilmeli.

Karartmadan nane kurutmanın diğer püf noktası da güneş yerine gölgede kurutmak. Güneşte kurutulan nane kararabilir. Bu neden gölge bir yerde 5-6 günde yemyeşil bir şekilde naneleri uzun süre tüketim için kurutabilirsiniz.

 

 

False