GeriMutfak Tüyoları Mutancana nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte mutancana tarifi ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mutancana nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte mutancana tarifi ve yapımı

Mutancana nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte mutancana tarifi ve yapımı

Mutancana, saray mutfağından günümüze ulaşan nefis bir tarif. İçerisindeki kuru meyveleri, bal ve sumakla da tadına doyum olmuyor. Mutancana, misafir sofralarınızı şölene çevirecek. Peki mutancana nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte mutancana tarifi ve yapımı

Mutancana, en çok Edirne’de yapılmaktadır. İçerisindeki malzemelerden dolayı da oldukça besleyici bir lezzet. Akşam yemeği ve misafir sofraları için harika bir alternatif. Eğer bir şans vermek isterseniz, mutancana tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

MUTANCANA TARİFİ

MALZEMELER:

800 gram kuzu eti
100 gram arpacık soğan
50 gram kuru kayısı
50 gram soyulmuş iç badem
50 gram kuru incir
50 gram kurutulmuş mürdüm eriği
2 çay kaşığı sumak
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı ılık su
Tuz

MUTANCANA NASIL YAPILIR?

Bademleri önceden suda haşlayın.

İncir ve kayısıları jülyen doğrayın.

Diğer meyveleri de temizleyip yıkayın ve çekirdeklerini çıkarıp hazırlayın.

Tereyağını tencerede eritin ve etleri ekleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak iyice kavurun.

Küp küp doğradığınız soğanları da ete ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.

Ilık suyu da ilave edip kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.

Üzerine üzüm, erik, bal ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Başka bir tencerede suda haşladığınız bademler ile jülyen doğradığınız incir ve kayısıları soteleyin ve ete ekleyin.

Üzerine taze kekik serpip servis edin.

Afiyet olsun...

False