GeriMutfak Tüyoları Minekop balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir? MasterChef'te deniz mahsülleri gecesi!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Minekop balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir? MasterChef'te deniz mahsülleri gecesi!

Minekop balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir? MasterChef'te deniz mahsülleri gecesi!

Beklenen balık sezonu açıldı. MasterChef deniz ürünlerinin yer aldığı programda minekop balığı da merak konusu oldu. Diğer adı kötek balığı olan minekop balığı nedir, nasıl pişirilir ve nasıl temizlenir sizler için derledik...

Minekop balığı, ülkemizdeki tüm denizlerde yaşayabilen bir balık türüdür. Eti oldukça lezzetli olan kötek balığı ile pek çok lezzetli tarif hazırlanabiliyor. Vücut yapıları ise, hafif kamburumsu olan bu balıkların oldukça iri pulları bulunur. Karınları ise, açık renkte olan bu balıkların kafaları gövdelerine göre daha küçüktür.

Minekop balığı nasıl pişirilir?

Minekop balığı, ızgarada, tavada, tuzda, güveçte, fırında ve pek çok şekilde yapılabilir. Minekop etinin tadı konusunda ise pek çok kişi farklı yorumlarda bulunuyor. Her mevsiminde yenebilen bu balığın tadı genellikle oldukça beğenilir.

Minekop balığı nasıl temizlenir?

Minekop balığı, isteğe göre pek çok farklı şekilde yapılabilir. Bu balık türü, genellikle ızgarada, tuzda ve fırında pişirilir. Balık pişirilmeden önce iyice temizlenmesi gerekir. Balığın hangi yemek yapılacağına karar vererek buna uygun bir şekilde temizlenmesi gerekir.

Minekop balığını temizlemek oldukça kolaydır. Öncelikle pullarını güzelce temizledikten sonra yüzgeçlerini ayırmanız gerekir. Ardından balığın iç organlarını temizleyerek balığı istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz.

Minekop balığı nasıl avlanır, nerede bulunur?

Minekop balığı, genellikle kolay av veren bir balık türüdür. Özellikle de mendirek dalışları sırasında mendirek taşlarının kumla birleştiği bölgelerde yapılan güzel agaşonlara kolaylıkla cevap verir. Minekop balığı, genellikle sakin bir balık türü olduğu için atış yapmak çok kolaydır. Minekop balığı kumlu, milli ve yumuşak yüzeyleri çok sever. Ağırlık ve ayarı müsaitse bu tarz bölgelerde kuma kolaylıkla agaşon atılabilir. Uygun yuvaların içinde ve taş altlarında minekop balığına da kolayca rastlanabilir. Bu nedenle de taş altı avı tekniği sayesinde minekop avı yapılabilir. Balıklar, sürü halinde gezerken yavaş yüzerler. Genellikle de ufak boylu olanlar sürü halinde gezer. 2-3 kg olan kişiler, 2’li 3’lü gruplar halinde de geziyor.

Minekop balığı besin değeri

Minekop balığı içinde B vitaminleri, omega 3 yağ asitleri, çinko ve demir yer alır. Bu nedenle çok faydalı besinler arasında yer alır. Kötek balığının besin değerlerinden yararlanmak için haftada en az iki defa balık tüketmeniz gerekiyor.

 

False