GeriMutfak Tüyoları Midye baklava tarifi: Midye baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte midye baklava yapımı ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Midye baklava tarifi: Midye baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte midye baklava yapımı ve püf noktaları

Midye baklava tarifi: Midye baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte midye baklava yapımı ve püf noktaları

Midye baklava hem görüntüsüyle hem de tadıyla herkesin beğenisini kazanacak. Dışı çıtır içi ise yumuşacık bu baklavanın yapımı biraz zahmetli olsa da lezzetine değecek. Peki Midye baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte midye baklava yapımı ve püf noktaları...

Midya baklava, farklı bir tarif denemek isteyenler için birebir. Bu baklavanın püf noktalarından biri hamuruna sirke eklenmesi. Eğer denemek isterseniz midye baklava tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

MİDYE BAKLAVA TARİFİ

MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı mısır nişastası
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
Nişasta
Ceviz veya Antep fıstığı

Üzeri için:

125 gram tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Midye baklava tarifi: Midye baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler İşte midye baklava yapımı ve püf noktaları

MİDYE BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Öncelikle şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu ocakta kaynatıp hazır olmadan önce limon suyunu ilave edin.

İlave ettikten sonra 10 dakika kaynatın ve daha sonra ılınmaya bırakın.

Tatlıyı hazırlamak için sıvı yağı, yoğurt, yumurta, sirkeyi bir kaba koyun ve karıştırın.

Üzerine yavaş yavaş kabartma tozunu ve 2 bardak unu ekleyip karıştırın.

Hamurunuzu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğururken 1 bardak daha un ilave edin.

Hamur hazır olduğunda 12 eşit parçaya ayırın ve 30 dakika bekletin.

Dinlenmiş hamur parçalarının üstüne nişasta dökün ve bir tatlı tabağı boyutunda açın.

Her bir açılmış parçanın arasına nişasta koyup üst üste dizin.

En üstteki parçaya nişasta dökmeyin ve yufkanızı büyük bir yufka olana kadar dikkatlice açın.

Oklavayla büyüyen yufkanızı sıkıca sarıp rulo haline getirin ve rulo hamuru parmak kalınlığında dilimleyin.

Kestiğiniz bu parçaları da çay tabağı büyüklüğünde açıp içine ceviz koyup midye gibi kapatın.

Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırıp ılıkken tepsiye dizdiğiniz midyelerin üzerine dökün ve fırçayla iyice yayın.

Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınızda ılık şerbetinizi üzerine dökün.

Tatlılar şerbeti iyice çektiğinde keyifle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False