GeriMutfak Tüyoları MasterChef Nazilli pidesi tarifi: Damak çatlatan Nazilli pidesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef Nazilli pidesi tarifi: Damak çatlatan Nazilli pidesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef Nazilli pidesi tarifi: Damak çatlatan Nazilli pidesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef Nazilli pidesi tarifi ve yapılışı ekran başındaki izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Tescilli lezzet Nazilli pidesi kıymalı, peynirli gibi farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Nazilli pidesi 04.04.2019 tarihinden itibaren korunmak üzere 18.11.2020 tarihinde tescil edilmiştir. Peki, Nazilli pidesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Nazilli pidesi tarifi ve püf noktası...

Nazilli Pidesi uzun yıllardır yörede üretilmekte olup malzeme ve pidenin genel şekilsel farklılıklarına göre dört ayrı çeşidi bulunur. Nazilli Pidesi kıymalı, yumurtalı peynirli, yuvarlak kıymalı (Nazilli Gülü olarak da bilinir) ve tahinli olarak 4 ayrı çeşitte yapılır. Peki, Nazilli pidesi nasıl yapılır? İşte Nazilli pidesi tarifi ve malzemeleri...

NAZİLLİ PİDESİ MALZEMELERİ

Hamur için;

1 kg un

2 paket toz hamur mayası

1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı

2 çay kaşığı tuz

Ilık su

İç malzemesi için;

500 gram dana kıyması

2 adet büyük soğan

1 adet kırmızı tatlı biber

1 adet yeşil tatlı biber

Yarım demet maydanoz

Tuz

Karabiber

Yarım çay bardağı sıvı yağ

NAZİLLİ PİDESİ NASIL YAPILIR?

Pidenin hamuru için tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun ve üzeri kapalı dinlendirin.

Kıyma harcı için; az yağlı dana kıyması, küp küp doğranmış soğan, kabukları soyularak mümkün olduğu kadar küçük doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz ve tuzu bir kap içinde özdeşene kadar yoğurun.

Kıyma harcı pidenin tam ortasına konduktan sonra eşit kalınlıkta pidenin tüm yüzeyine yayılması sağlanır. Sonra pidenin kenarları yaklaşık 1-1,5 cm kalınlığında içe doğru kıvrılarak harcın dışarıya taşması engellenir. Fırından çıkarılan pidenin üzerine ve kenarlarına tereyağı sürülür.

Afiyet olsun...

NAZİLLİ PİDESİ PÜF NOKTALARI

Nazilli Pidesi hamuru beyaz renkli buğday unundan yapılır. Başka herhangi bir un kullanılmaz. Pide hamuru un, su, tuz ve maya karıştırılarak yapılır ve kıvamına gelinciye kadar elle yoğrulur. Hamurun pide yapımında kullanılması için serin bir ortamda en az 2 saat dinlendirilmesi ve kabarması gerekir. Hazır hale elen hamurdan her biri yaklaşık 150 g ağırlığında ve küçük top şeklinde ayrılan hamur parçaları içi hafif unlanmış tahta muhafazaların içine konularak kullanılmak üzere bekletilir. Hamur günlük yapılır. Gün içinde tüketilmeyen hamurlar pide yapımında kullanılmaz.

False