GeriMutfak Tüyoları MasterChef Gazel böreği tarifi ve püf noktaları! Bir yiyen bir daha isteyecek... Hazır baklava yufkasıyla Gazel böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef Gazel böreği tarifi ve püf noktaları! Bir yiyen bir daha isteyecek... Hazır baklava yufkasıyla Gazel böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MasterChef Gazel böreği tarifi ve püf noktaları! Bir yiyen bir daha isteyecek... Hazır baklava yufkasıyla Gazel böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Antalya yöresine özgü nefis bir lezzet olan Gazel böreği MasterChef ekranları ile birlikte evlerinize konuk oluyor. Baklavalık yufka ile hazırlanan Gazel böreği iç malzemelerinde kıyma yer alıyor. Çıtır çıtır lezzetiyle Gazel böreği nasıl yapılır merak edenlere, işte Antalya Gazel böreği tarifi ve malzemeleri...

MasterChef Gazel böreği tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Gazel böreği kıymalı olduğu gibi tavuklu da hazırlanabiliyor. Bu tarifte sizlere kıymalı Gazel böreği olarak derledik. Peki, evde Gazel böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gazel böreği tarifi ve adım adım yapılışı...

GAZEL BÖREĞİ MALZEMELERİ

12 adet hazır baklavalık yufka
1 su bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı susam

İç harcı için;

400 gram kıyma
3 adet soğan
3 adet patates (haşlanmış)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz

GAZEL BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Soğanı diş diş veya piyaz şeklinde doğrayın; kısık ateşte az su ilavesi ile karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişiriniz ve kıymayı ekleyin.

Kıymayı da soğanlarla birlikte ara ara karıştırarak, suyunu çektikçe az su ekleyerek pişirin.

Kıymaya, haşlanmış ve kabukları soyulmuş patatesleri sıcak sıcak ekleyin. Çatalla pütür kalmaması için ezin. Tuzu, tarçını, karabiberi ekleyip tüm malzemeyi birbirine karıştırın.

Altı adet baklavalık yufkayı, aralarını fırça ile yağlayarak, yağlanmış fırın kabına üst üste dizin ve üzerine harcı koyup her yerine yayın. Harcın üzerini de araları yağlanmış diğer 6 adet baklavalık yufka ile kapatın.

Böreği porsiyonluk kareler şeklinde kesin. Ardından üzerini fırça ile yağladıktan sonra susam serpin ve önceden 180 °C kızdırılmış fırında üzer, kızarana kadar 30-35 dakika kadar pişirin.

Ilıyınca servis tabağına çıkarın ve sıcak sıcak servis edin.

GAZEL BÖREĞİ PÜF NOKTALARI

Hazır baklavalık yufka yerine kendi açtığınız baklavalık yufkayı da kullanabilirsiniz.

Böreği rulo şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

Zeytinyağı yerine tereyağı kullanırsanız daha çıtır olacaktır.

 

False