GeriMutfak Tüyoları Masterchef etli yaprak sarma nasıl yapılır? Etli yaprak sarma tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Masterchef etli yaprak sarma nasıl yapılır? Etli yaprak sarma tarifi ve malzemeleri

Masterchef etli yaprak sarma nasıl yapılır? Etli yaprak sarma tarifi ve malzemeleri

MasterChef Türkiye son yedek beş yarışmacı için mücadele devam ediyor. Yedekler için 3. grupta yarışan adaylar mücadele devam ediyor. Son yedekler kimler olacak etli yaprak sarmanın ardından bir de yaratıcılık tabağının hazırlanmasıyla belli olacak. Peki, MasterChef etli sarma nasıl yapılır? İşte, etli sarma tarifi detayları...

MasterChef tarifleri yine aranan lezzetler arasında yer alıyor. Bunlardan biri de etli sarma tarifi oldu. Peki, MasterChef etli sarma nasıl yapılır? İşte, etli sarma tarifi, yapımı ve püf noktaları...

ETLİ YAPRAK SARMA MALZEMELERİ

350 gram asma yaprağı

1 büyük boy kuru soğan

250 gram dana kıyma

1 su bardağı pirinç

3 çorba kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 tatlı kaşığı domates salçası

2 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber

Kırmızı biber

ETLİ YAPRAK SARMA NASIL YAPILIR?

Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3-5 dakika kaynar suda tutun. Eğer yapraklar taze ise bu süreyi biraz daha uzatın.

Soğanı mümkün olduğu kadar ince doğrayın. Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını, sıvı yağı, tuz ve karabiberi bir tencere içinde iyice karıştın. Daha sonra bu karışımı ortalarına yerleştirerek yaprakları sarın.

Sardığınız dolmaları tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin. Kalan biber ve domates salçalarını 3 çorba kaşığı sıvı yağ ve tereyağı karışımında kavurun. İçine tuz, karabiber ve kırmızı biber koyduktan, sonra yarım litre kaynamış su ile birlikte tencereye dizilmiş sarmaların üzerine dökün. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için ters çevrilmiş ufak bir tabağı dolmaların üzerine yerleştirin.

Pişirme süresi orta ateşte 40 dakika kadardır. Suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.

False