GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF BALIK EKMEK TARİFİ: Evde balık ekmek nasıl, hangi balıktan yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF BALIK EKMEK TARİFİ: Evde balık ekmek nasıl, hangi balıktan yapılır?

MASTERCHEF BALIK EKMEK TARİFİ: Evde balık ekmek nasıl, hangi balıktan yapılır?

Masterchef'te bu hafta kaptanlık oyununda balık ekmek yapılıyor. Yarışmacılar en lezzetli balıği hazırlamaya çalışırken, bir yandan da izleyiciler evde balık ekmek nasıl yapılır merak ediyorlar. Peki, balık ekmek hangi balıktan, nasıl yapılır? İşte, MasterChef balık ekmek tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Mis gibi kokusuyla balık ekmek özellikle İstanbul sokaklarının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Deniz kenarında maharetli esnaflardan yemeye alışık olduğumuz balık ekmek evde de kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. Peki, evde balık ekmek nasıl yapılır? İşte, balık ekmek tarifi detayları...

BALIK EKMEK MALZEMELERİ

2 adet Uskumru (Fileto olarak hazırlanmalı)

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı limon suyu

Tuz, sumak

Kırmızı soğan, maydanoz, domates, roka

Ekmek

EVDE BALIK EKMEK NASIL YAPILIR?

Her iki tarafını yağladığınız fileto uskumru balıklarını kızgın tavada arkalı önlü pişirin.

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve güzelce tuz ekleyip ovun. Üzerine sumak ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin ve karıştırın.

Ekmeği ikiye bölün, pişen balıkları içine yerleştirin.

Üzerine soğanlı karışımı yayın.

İnce dilimlediğiniz domatesleri de ekmeğin içine dizin.

Son olarak sokayı da ekledikten sonra limonu ve tuzu serpin ve servis edin.

Afiyet olsun...

False