GeriMutfak Tüyoları Karnabahar kızartması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde karnabahar kızartması tarifi, yapımı ve püf noktaları...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar kızartması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde karnabahar kızartması tarifi, yapımı ve püf noktaları...

Karnabahar kızartması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde karnabahar kızartması tarifi, yapımı ve püf noktaları...

Karnabahar, kış aylarının en fazla tüketilen sebzelerinden. Yemeği de yapılan karnabaharın kızartması ayrı güzel. Yanında da sarımsaklı yoğurtla tadına doyum olmuyor. Üstelik yapımı da çok pratik. Peki karnabahar kızartması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde karnabahar kızartması tarifi, yapımı ve püf noktaları...

Karnabaharı farklı bir şekilde denemek isterseniz, kızartmasını deneyebilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça kolay. Peki karnabahar kızartması nasıl yapılır? İşte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

KARNABAHAR KIZARTMASI TARİFİ

MALZEMELER:

1 adet yumurta
1 adet küçük boy karnabahar
3 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı un

KARNABAHAR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

Karnabahar kızartması yapımı için öncelikle karnabaharı bölün.

Bir tencereye kaynar su, tuz ve biraz süt koyarak karnabaharları haşlayın.

Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın.

Karnabaharları çırptığınız karışıma batırarak, kızgın yağda kızartın.

Kızarttığınız karnabaharların üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biber ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False