GeriMutfak Tüyoları Kadınbudu köfte nasıl yapılır? Kadınbudu köftenin püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınbudu köfte nasıl yapılır? Kadınbudu köftenin püf noktaları

Kadınbudu köfte nasıl yapılır? Kadınbudu köftenin püf noktaları

Türk mutfağının en benzersiz lezzetlerinden biri kadınbudu köftedir. Kıyma ile pirincin en uyumlu beraberliklerinden biri olan kadınbudu köftenin yapılışı gayet kolaydır ancak bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. İşte "Kadınbudu köfte nasıl yapılır?" diye arayanların kafalarındaki bütün sorulara cevap olabilecek püf noktaları ve nefis bir kadınbudu köfte tarifi...

Kadınbudu köfte mutfağımızın adı da tadı da benzersiz yemeklerinin başında geliyor. Lezzetli kadınbudu köfte sıcak yemek olarak da, soğuk meze olarak da yenebiliyor. Nasıl yenirse yensin, yiyeni çok mutlu ediyor. Ancak kadınbudu köfte yapımında dikkat etmeniz gereken bazı temel püf noktaları var. Dilerseniz kadınbudu köfte yapımının püf noktalarına bir göz atalım. Üstelik bir de nefis kadınbudu köfte tarifimiz var.

Kadınbudu köfte yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, köfteye eklediğiniz pirincin haşlanmasıdır. Pirinçlerinizi 1 litre kadar suda, suya bir parça tuz ekleyerek haşlamalısınız. Pirinçleri 15 dakikadan fazla haşlamayın. Bu süre yumuşamaları için yeterlidir. Daha fazla haşladığınızda dağılıp köftenizin kıvamını da bozabilirler. Pirinçleri kıymayla birleştirmeden önce iyice soğumalarını sağlamak da önemlidir.

Arzu ederseniz kadınbudu köfte yaparken bir gün önceden kalmış pirinç pilavını da kullanabilirsiniz. Bu durumda kullanacağınız pilav 500 gram kıyma için 2 su bardağı civarında olmalıdır.

Her türlü köftede olduğu gibi kadınbudu köfte için de kıyma çok önemlidir. Kadınbudu köfte için az yağlı bir kıyma kullanmalısınız. Kasabınıza kadınbudu köfte yapacağınızı söylerseniz, kıymayı etin daha az yağlı bir kısmından çekecektir.

Köftelerin iyice kızarması ve çıtır çıtır olmaları için dış yüzeylerinin unlanması da önemli. Bu nedenle köftelerinizi şekillendirdikten sonra unlu tepsiye yerleştirmeli ve üstlerine de un serpmelisiniz. Un sayesinde köfteleriniz yumurtayı daha iyi tutar. Köftelerin kızartma yağının iyice ısınmış olması da önemlidir. Yumurta nedeniyle yağ köpüklenebilir, endişe etmeyin.

DEĞİŞİK BİR TARİF Mİ ARADINIZ? BALLI TAVUK KÖFTESİNİ BİR DENEYİN

False