GeriMutfak Tüyoları Hazırlaması kolay yüksek proteinli yemekler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hazırlaması kolay yüksek proteinli yemekler

Hazırlaması kolay yüksek proteinli yemekler

Yüksek protein içeren yemekler özellikle sporcuların gözdesi. Ancak hazırlanmasının kolay olması da bu tür tariflerde önemli bir kriter. İşte hazırlaması beş dakikanızı alacak, lezzeti ile damaklarınıza hitap edecek yüksek proteinli yemekler…

FISTIK EZMELİ VE MUZLU TOST

Yalnızca üç dakikada protein içeren bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kepekli ekmeği kızartmak, üzerine biraz yer fıstığı ezmesi sürmek ve bir adet muz doğramak. Böylece hem protein hem de lif içeren sağlıklı bir atıştırmalığınız olacak.

JAMBONLU OMLET

Jambonlu omleti yapmak oldukça basit. Bu tarifi 1 veya 2 yumurta ile hazırlayabilirsiniz. Yumurta ile süt, yulaf ve bir parça beyaz peyniri çırpın. Omlet karışımını tavada biraz pişirdikten sonra jambonları ilave edin. İşte proteinli yemeğiniz beş dakikada hazır!

Hazırlaması kolay yüksek proteinli yemekler

YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ

Yeşil mercimek protein oranı yüksek olan baklagillerden. Yeşil mercimeği önceden suda bekleterek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Mercimeğin suyunu süzün, biraz yağ ve soğan ile kavurun. Üzerine su ekleyin ve pişmeye bırakın. Dilerseniz de kıymalı hazırlayın.

BİFTEK

Önceden marine edilmiş bifteğinizi ızgara yaparsınız hem pratik hem de sağlıklı olacaktır. Dilediğiniz baharatları ilave ederek tatlandırabilir ve yanına yapacağınız salata ile doyurucu bir öğün haline getirebilirsiniz.

Hazırlaması kolay yüksek proteinli yemekler

ETLİ BEZELYE

Bezelye başlı başına protein kaynağı fakat etli veya kıymalı yaparak protein miktarını arttırabilirsiniz. Soğanını kavurduktan sonra eti soteleyin. Üzerine önceden yıkayıp hazırladığınız bezelyeyi ve baharatları ekleyin sonra yemeği pişmeye bırakın. İsteğe bağlı havuç veya patates de ekleyebilirsiniz.

YUMURTALI-SEBZELİ SANDVİÇ

Dilerseniz kahvaltı, dilerseniz gün içinde acıktığınız bir anda kurtarıcınız olacak yiyeceklerin başında sandviç geliyor. Yumurta akı, biraz ıspanak, baharat ve peynir gibi çeşitli malzemeleri bir kâsede çırpın. Yumurtayı minik bir tavada pişirin. Önceden ısıttığınız tost ekmeği üzerine biraz avokado doğrayın. En üste de yumurtayı ekleyin.

Hazırlaması kolay yüksek proteinli yemekler

KİNOA SALATASI

Protein oranı yüksek yiyeceklerden kinoayı tariflerinize ekleyin. 150 gram kadar kinoayı yıkadıktan sonra haşlayın, kaynadıktan sonra altını kısın ve 5-10 dakika bekleyin. Üzerine dilediğiniz sebze ve meyveyi ekleyerek salatanızı oluşturun. Zeytinyağı, maydanoz, kırmızı marul, peynir, nar ekşisi ve nar taneleri kinoa ile çok yakışır unutmayın!

SOMON

Fırında veya ızgara şeklinde pişirebileceğiniz somon balığı hem pratik hem de protein içeriyor. Baharat ve yağ ile soslayarak pişmeye hazır hale getirebilirsiniz.

Hazırlaması kolay yüksek proteinli yemekler

TAVUK FİLETO

Hazır tavuk filetoyu salata malzemelerine ekleyin ve kısa zamanda sağlıklı bir öğün hazırlayın. Dilerseniz de bulgur pilavının yanında tüketin.

False