GeriMutfak Tüyoları Havuç lokumu tarifi: Havuç lokumu nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuç lokumu tarifi: Havuç lokumu nasıl yapılır?

Havuç lokumu tarifi: Havuç lokumu nasıl yapılır?

Havuç lokumu, canınız tatlı bir şeyler istediğinde keyifle tüketebileceğini bir tatlı. Ayrıca hem hafif hem de oldukça pratik. Evinizde bulunan birkaç malzemeler kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki havuç lokumu nasıl yapılır? İşte havuç lokumu tarifi...

Çay saatlerinizi havuç lokumu ile renklendirmeye ne dersiniz? Bu pratik ve basit tatlıyı kısa sürede hazırlayıp, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Denemek isterseniz havuç lokumu tarifini sizin için derledik.

MALZEMELER:

4 adet büyük boy havuç
1 paket bisküvi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Tarçın
Hindistan cevizi

NASIL YAPILIR?

Havuçları güzelce temizleyip rendeledikten sonra bir tencereye alın. Üzerine de toz şeker ekleyin ve sürekli karıştırarak yumuşak hale gelene kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp soğuması için kenara alın.

Bisküvileri de robotta çekin ve ılıyan havucun üzerine ilave edin. Daha sonra ceviz ve tarçını da ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız havuçlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Ardından da Hindistan cevizine bulayıp bir tabapa dizin. Buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

False