GeriMutfak Tüyoları HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ: Haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare şerbeti nasıl dökülür? İşte haşhaş kaplamalı şekerpare yapımı, malzemeleri ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ: Haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare şerbeti nasıl dökülür? İşte haşhaş kaplamalı şekerpare yapımı, malzemeleri ve püf noktaları

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ: Haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare şerbeti nasıl dökülür? İşte haşhaş kaplamalı şekerpare yapımı, malzemeleri ve püf noktaları

Çayın yanına kıyır kıyır ve ağızda dağılan kıvamıyla şekerpare hazırlamaya ne dersiniz? Üzerinin haşhaş kaplamasıyla da tadına doyum olmuyor. Ancak şekerparenin şerbetini dökerken püf noktasına dikkat etmelisiniz. Peki haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare şerbeti nasıl dökülür? Şekerpare tarifi, malzeme listesi ve püf noktalarını sizin için derledik.

Haşhaşlı şekerpare, kıvamı ve tadıyla favorilerinizden biri olacak. Bu nefis özel günlerin de vazgeçilmezi. Üzerini de fındık veya cevizle süsleyebilirsiniz. Lafı daha fazla uzatmadan, haşhaş kaplamalı şekerpare yapımı hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

ŞEKERPARE ŞERBETİ NASIL DÖKÜLÜR?

Şekerparenin şerbeti dökülürken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası şerbetin ılık, hamurun da sıcak olmasıdır.

Ayrıca şekerpareler pişirilmeden önce fırın ısıtılmalıdır.

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE TARİFİ

MALZEMELER:

2 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
1,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti için:

4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon

Kaplaması için:

Haşhaş

Üzeri için:

Ceviz veya fındık

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?

Şekerpare yapımı yumurtayı, tereyağını, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini iyice karıştırın.

Vanilya ve kabarma tozunu ekleyin.

Son olarak unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.

Ardından şekerpare hamurlarını haşhaşa bulayıp tepsiye dizin.

Orta kısımlarına da ceviz veya fındık yerleştirin.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp biraz ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.

Pişen şekerparelerinizi fırından çıkarın.

Bu esnada su ve şekeri tencerede karıştırıp şerbeti pişirmeye başlayın.

Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limon suyunu ilave edin.

5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın.

Şerbeti tatlıların üzerine dökeceğiniz zaman ılık olmalı.

Tatlıların da ilk sıcaklığının geçmesini beklemelisiniz.

Şerbeti döktükten sonra üzerini kapatmadan çekmesini bekleyin.

Ardından dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

False