GeriMutfak Tüyoları GRAFFE TARİFİ VE MALZEMELERİ: İtalyan tatlısı graffe nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

GRAFFE TARİFİ VE MALZEMELERİ: İtalyan tatlısı graffe nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

GRAFFE TARİFİ VE MALZEMELERİ: İtalyan tatlısı graffe nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

MasterChef'te Danilo Zanna'nın annesi Emilia Zanna tarifi ile İtalyan tatlısı 'graffe napoletane' merak konusu oldu. Donut'a benzerliğiyle dikkat çeken İtalyan çöreği graffe tarifi ve malzemeleri izleyici tarafından araştırılan lezzetler arasında yerini aldı. Peki, graffe nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, İtalyan tatlısı graffe tarifi ve malzemeleri...

MasterChef Türkiye'de bu kez şeflerin annelerinin tarifleri yer aldı. Bunlar arasında Danilo Zanna'nın annesi Emilia Zanna geleneksel bir kutlama tatlısı olan graffe napoletane tarifi ile yarışmacıları değerlendirmeye aldı. Donut'a benzer graffe tatlısı İtalya'da kutlamalarda ve özel günlerde yapılıyor. Ayrıca graffe gece yeniyor. İşte, graffe tarifi detayları...

GRAFFE MALZEMELERİ

500 gram un

300 gram patates (dörde bölünmüş)

50 gram şeker

50 gram tereyağı (küp küp kesilmiş)

100 ml süt

1 portakal kabuğu rendesi

2 yumurta

2 paket kuru maya

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı veya fıstık yağı

Üzer için;

Pudra şekeri

GRAFFE NASIL YAPILIR?

Tereyağını eritip tamamen soğumaya bırakın.Kabuğu soyulmuş patatesleri soğuk suya koyun ve çatalla delerek yumuşayıncaya kadar pişirin.

Patatesleri süzün ve sıcakken patates ezici ile ezin, ardından tereyağını ekleyin ve patateslerin ısısıyla erimesini sağlayın.

Sütü soğumaya bırakın ve içine mayayı ekleyin.

Süt ve mayaya şeker ve rendelenmiş portakal kabuğu rendesini ekleyin ve iyice karıştırın.

Bütün yumurtaları ekleyin ve bir çatalla karıştırın.

Unu azar azar ekleyin, homojen ve elastik bir hamur elde etmek için önce bir çatalla karıştırın, ardından elinizle yoğurun.

Hamuru un serpilmiş tezgaha aktarın ve pürüzsüz olana kadar 10 dakika boyunca çok iyi yoğurun.

Hamuru temiz bir bezle kaplı bir kaba koyun ve ılık bir yerde 2 saat mayalanmaya bırakın.

Hamuru kabardıktan sonra tekrar elinizle açıp bir parmak kalınlığında açın.

Hamuru yuvarlak yapın ve şişe kağağı ile ortasına delik açın.

Hazırladığınız tüm donutları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun ve üzerini bezle örterek 45 dakika daha mayalandırın.

Kabardığında, kızartma yağını ısıtın ve donutları rengi kızarana kadar yağda pişirin.

Üzerini pudra şekeri ile bulayıp servis edin. Afiyet olsun...

 

False